• Hey, it's Isabelle
facebook

Lájkold az oldalt a Facebookon is, hogy le ne maradj a legújabb bejegyzésekről. :)

 
you know my name?

Blog ► Iza ► Érd.   Log in


Üdvözölök minden idetévedő lelket. A nevem Isabelle, Törökroszágban lakom, tizenkilenc éves vagyok, és ez itt az én igencsak sok témát bontogató blogom. Nagyon szókimondó vagyok, mindenről megvan a véleményem, és azt el is mondom, ha kell nyersen. Foglalkozom írással, foglalkozom zenével, design készítéssel, és emelett rengeteg buta, és elgondolkodtató dologgal. Ezeket szeretem ide felfirkálni, és ha téged érdekel, várlak sok szerettel vissza, illetve nyugodtan írj kommentet, chatbe, akárhova, mert imádok barátkozni. :)

 
Csit Cset

Egy blogger van, Isabelle

Cserét nyugodtan lehet kérni!

 
Címkék
 
Kedvenceim

                          

 
weekly

 
about site
Téma Blog
Admin Isabelle
Nyitás 2017.03.07
Kredit Kreditelek!
Kód Nikkii & Gergõ & Efruse
Email izzyy762@gmail.com
 
Blog plusz
Friss bejegyzések
2017.06.16. 23:45
2017.06.12. 18:55
Friss hozzászólások
 
visitors
Indulás: 2017-03-07
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CSS Codes

 

whats going on?

13 okom volt

2017.04.20. 23:00, Isabelle

*Figyelem, kurva csúnya szavakat tartalmazó poszt!*

Elérkeztem a következő megosztó témámhoz, mégpedig ahol kifejtem a véleményemet errőla bullshit "13 Reasons Why" azaz a "13 Okom Volt" című sorozatról. Ja, jól olvastad, bullshit.

Na. Szóval. Teljesen őszinte leszek. 

Amikor megnéztem annó az előzetesét, azt gondoltam hogy hú, ez biztos jó lesz, aztán mikor megtudtam hogy Selena Gomez nevének is köze van hozzá, mégjobban megörültem, szóval egy teljesen pozitív indulást adtam neki. Nem fogok hazudni, érdekelt hogy mi fog történni, úgyhogy végig néztem. Majdnem. Kettő rész van vissza, ne kövezzetek meg,de nem bírtam már magamban tartani. Kezdjük az elején.

Előszöris, maga a film felépítése, nem lett volna rossz, ha valódi problémákkal mutatja be Hanna életét. És nem csökönyös, köcsög, gimis idióta bajokkal. Addig oké, ha valakinek ilyen bajai vannak, na de hogy megölje magát egy ilyen miatt, szerintem egy kicsit sok. És sajnos, tudjátok mi a véleményem AMÚGYIS, az öngyilkosságról. De, nem ítélkeztem, néztem szorgalmasan, hogy megfogalmazódjon bennem ez a hosszú és összetett vélemény. 

Komolyan mondom, még mindig megkérdezem magamtól, hogy mégis mi a picsa baja lehet egy 14-16 éves lánynak, azon kívül hogy kikerül egy köcsög listára azzal a címszóval hogy 'A legjobb fenekű' /Aminek én amúgy lehet ribisen hangzik,de kurvára örülnék, mert én még egy ilyenre se kerülhetek ki sosem/ és azon kívül hogy egy drámakirálynő, és amikor bárki közeledik felé, csóró annyira idióta hogy megijed, és egyből köcsög módon reagál. Az egyetlen, amit aláírok, hogy nagy trauma, a megerőszakolás. Ezen az egyen kívül, SEMMILYEN, VALÓDI trauma nem érte ezt a lányt ebbe a filmbe. Az nem trauma gyerekek hogy megosztanak rólad egy képet amiben a bugyid látszik /Jaj, most megyek felakasztom magam/ vagy hogy azt híresztelik rólad hogy kurva vagy /És ki a faszt érdekel. Aki ismer, tudja mi az igazság. Aki nem, az szopjon le./ vagy az hogy éppen apuci és anyuci, miután a feneked alá tett egy új autót, azon aggódik hogy csődbe megy a cég, és hogy nem lesz mit zabálnod, aközben éppen nem tudnak a te tinis szaros szerelmi szarjaiddal foglalkozni. /Elnézést kérek mellékesen a csúnya beszédér, de rohadtul felideegesít engem ez a sorozat/ 

Gyerekek. Tudjátok mi a kurva nagy szopás az életben? Amikor te vagy az az anyuci, vagy apuci. És amikor nincs mit a gyereked szájába adni. Amikor mindennap fosol,hogy jönnek kikötni a vizet, vagy a gázt, netalántán legjobb esetben az internet, nem éred utól magad a munkában, miután haza értél 14 órázás után álj neki sütni főzni takarítani, lásd el a gyereked, elégísd ki a párod az ágyban, és ezt csináld meg minden nap! Szaros pénzér.! Vagy az a kurva nagy szopás, ha kurvára egyedül vagy,se szülők, se családtagok akikre számíthatnál, és teremsd meg magadnak a kibaszott kenyeret a már szarrá kopott negyven éves asztalodon, a hatvan éves házad konyhájába, mert jobbra nem telik, és amikor azt sem tudod hogy mit kezdj magaddal, mert amúgy annyi dolgod lenne. De nem, mert nincs időd, leköt a munka, a VALÓDI DEPRESSZIÓ, és a kibaszott magány. 

És még sorolhatnám milyen VALÓDI problémák léteznek az életben, amiket ti még megsem közelítettetek, 15 évesen, de már az ereiteket vágjátok mert a két hetes kapcsolatotoknak vége, amiben a kis köcsög épp hogy megfogta a kezedet. NA IGEN. Ezek után el lehet gondolkodni, hogy mi a faszomért is vagytok ti depressziósok? 

Tudjátok mit? Elmondom én nektek miért vagytok, nem kell még ezen se ennyit gondolkodnotok. 

Vannak a divat depressziósok, akik amúgy nem azok,csak menő tumblizni, meg megosztani hogy "Dagadt vagyok, és ezért öngyilkos leszek", menő megosztani a füves, xanaxos képeket, amikről 80%otoknak amúgy fogalma sincsen hogy micsoda, csak annyi hogy 'Ja tesó, be vagyunk állva hahahaha', de amúgy még életetekben nem láttatok valódi füvet, és valódi xanaxot. Bocsánat, Marihuánát, de megosztjátok mert akkor nagyok vagytok, és kimentek a játszótérre öten, aztán besodortok valami szar körömlakk lemosóba áztatott BIONAK NEVEZETT, zöld színű gecit, elszívjátok aztán röhögtök a nyomorotokon, mert idő után ettől nyomorékak lesztek agyilag, csak megsúgom. Na van ez a "depresszió", de azt hiszem erről többet nem is akarok mondani. 

És van az a depresszió, amit elvárt depressziónak nevezek. Hogy miért? Azért, mert a mai generációban annyira kurvára megvan mindenki avval szokva, hogy 15 évesen a gyerekem tinédzser, és depis kell legyen, és az öngyilkosságon kell gondolkodnia, hogy ez már teljesen normális. Az orvosok, a pszichológusok, lezárják avval a beszélgetést a szüleitekkel, hogy "Tini. Hormon problémák. Gyakori. Majd kinövi" Csak tudjátok mi a kurva nagy baj evvel? Hogy egyáltalán nem erről kellene szólnia a tini kornak. Egyáltalán nem KELL, depressziósnak, bocsi """""DEPRESSZIÓSNAK"""" lenni, ha nincsen rá okod. Élvezd bazdmeg,hogy fiatal egészséges gyerek vagy, aki szórakozhat, és éppen azt csinálhat BIZONYOS KERETEKEN BELÜL,amit akar, mert ilyenkor kell a jó emlékeket becserkészni. És nem, nem a betépős, hétvégén segg részegre ivós emlékekre gondolok. Kirándulások, focizások, bújócskázások /Tudjátok még hogy mi az?:S/ satöbbi. Emlékek gyerekek. Na és,az a lényeg,hogy a mai fiatalok azért """depressziósak"""" mert ez van nekik tanítva,hogy ez a normális. "Ez tök elfogadható kisfiam, tessék, itt egy penge menj és vagdosd magad, de tudod, ne keresztbe." Ez a mai generáció. És azt hiszem, ezzel be is fejezném lassan ezt a posztot.

A filmről meg annyit,hogy kaptunk még egy kibaszott olyan fasza sorozatot, amiben megint megmutatják hogy mennyire hétköznapi, hogyha egy 16 éves lány megöli magát, mert a segge felkerült egy listára. /mert amúgy a megerőszakolást fel lehet dolgozni kicsi szivem, megsugom!/ És semmi értelmet nem nyert, csak pénzt hozott ez a sorozat. Az egyetlen kiemelhető dolog, hogy a kis köcsög tinik miután megnézik, ne azt mondogassátok hogy "Jaj én megértem Hannat" hanem azt hogy "Basszus szegény szülei. Hát én nem akarom tönkre tenni a szüleimet". Ezt mondogassátok! És ez legyen előttetek ha netalántán elviszik előletek a rosegold iphonet, és helyette szürkét kaptok, és öngyilkosok lennétek. 

A post végére még annyit,hogy design csere lett, elég egyszerű, de imádom. És Efruse munkája, ezúton is köszönöm neki a kódot! Csak picit változtattam rajta.:) 

8 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2017.05.13. 18:02
Isabelle  Szerk.
Kedves Mia! Valószínüleg neked is rosszul mehetett át a sorozatnak a lényege. Tulajdonképpen ez a lány nem egy megerőszakolás miatt volt öngyilkos. Ami nem is volt megerőszakolásnak nevezhető. Ha annyira nem akarta volna, fejbebassza, tökön rúgja, kikaparja a szemét, és otthagyja. De nem, lélegzetet visszafogva csak állt tovább a medencében. Ez az egyik. A másik, hogy ha kap segítséget. És egy ember mikor kap segítséget? Ha kér. És ha elmondja pontosan mi történt. De azokután hogy az igazgatónál is nem mondta ki azt hogy nem akarta, milyen segítséget vár az ilyen? És igen, reagál mindenki rosszul helyzetekre, de azután magunkban kell keresni a hibát, és nem másik 13 embertársunkban. Ekkor meglehet békülni az élettel, és nem öngyilkosnak lenni, hanem tanulni belőle. Köszönöm a kommentet, további szép napot!:)
Idézet
2017.05.13. 16:09
Mia

Sziasztok!

Nem régen néztem végig a sorozatot és most találtam a kritikára. Az elején nem akartam hozzászólást írni, de aztán nem tudtam megállni...

Egyszerűen nem fér a fejembe, ahogy lány létére így gondolkodik valaki a nemi erőszakról: -"legalizálja az erőszakot, fel lehet dolgozni, ő ment oda ezért ne csodálkozzon" - igen, feldolgozni valóban fel lehet, ha valaki kap hozzá segítséget. A sorozatban konkrétan azt mondták neki, hogy ez van, felejtsd el. Ez egy szörnyű és hatalmas trauma, amivel nem könnyű megbirkózni és igen, akár még öngyilkosság is lehet a vége. Főleg hogy még mindig, sokakban az áldozathibáztatás az álláspont és a társadalom szótlansága is bénító. Ez engem felháborít!

Vannak hibái a sorozatnak, és vannak benne valóban ostoba okok is, és a főszereplő is reagál ostobán helyzetekre (de ki nem?) .....

Idézet
2017.05.01. 22:45
Isabelle - Szerk.

Kedves Teo!

Értem, semmi gond, én is elég sokat lógok rajta az utóbbi időben. :D 

Igen, szerintem is volt az egészben egy ilyen eldugott "kék-bálna" cucc. Nyugi, a sorozatnak sem volt semmi pozitív üzenete.:D Hanna ezekszerint még ribanc is, nem csak drámakirálynő. :DDDDD Undi film lett, szerintem.:)

Idézet
2017.05.01. 16:10
teo

Bocsi, túl sokat 9gag-ezek :D ott szoktak ilyen "reakció" gifeket beszúrni.
Igen, úgy értettem, hogy teljesen egyetértek veled, így ahogy van, mintha a számból vetted volna ki a szót. Én is írtam a blogomon véleményt régebben, bár én a könyvről (a könyvből kiindulva a sorozatot semmi pénzért nem nézném), és kb ugyanezt írtam le. Túlreagált tinihisztéria az egész. És a legszomorúbb, hogy rengeteg fiatal oda van érte, ráadásul én olyan fiatal lányokat is ismerek, akik a könyv alapján elkezdték írni a saját maguk "okait". Szerintem van azért egy ilyen burkolt "kékbálna"-hatása. Remélem a sorozatnak legalább lesz valami pozitív üzenete, mert a könyv az egy két lábon járó depresszió.

(Ja és ott olyan is volt, hogy Hannah nem szó szerint de lek.rváz néhány lányt, aztán később elmeséli, hogy ő konkrétan megengedte, hogy egy szinte idegen fiú megujjazza egy jacuzziban.... Szánalmas sztori.)

Idézet
2017.04.30. 13:14
Isabelle - Szerk.

Kedves Teo!

Nem tudom, hogy iróniának szántad a gifet, vagy pedig az egyetértésedet közölted vele, mindenesetre ha egyetértesz annak örülök, ha pedig nem, akkor sincsen semmi baj, mert nem egyezhet mindenkinek a véleménye. :) Ezért vagyunk különlegesek, mert mind különbözünk :3 

További szép napot, és köszönöm a kommentet!:)

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 KorábbiakLegelső hozzászólások