Csit Cset

Egy blogger van, Isabelle

Cserét nyugodtan lehet kérni!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CSS Codes

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
whats going on?

#2 Elmélkedés - Hatalom?

2017.03.29. 00:30, Isabelle

A mai téma nagyon hirtelen jött, azt se tudtam hogy fogok-e írni ma, mert egyszerűen annyira nem volt témám.. Mint már említettem, elmerültem a Once Upon A Time című sorozatban, és a mai részt megnézve, elgondolkodtam valamin. Lehet,hogy ez a bejegyzés nagyon hosszú lesz, nem tudom kit fog érdekelni, és azt sem hogy mi lesz a kimenetele, mert őszintén szólva még nem fogalmazódott meg bennem pontosan mi az,amit át akarok adni. De elkezdem valahol, aztán meglátjuk mi lesz belőle. 

Szóval. Hatalom. Erről a szóról, a legtöbb embernek a pénz, a csillogás, a luxus, és az 'értékes' dolgok jutnak eszükbe. Ugyebár, ebben is van a jó, és van a rossz. Vannak azok az emberek, akik a hatalmat, jóságra 'költik', és vannak akik rosszra. A következő a kérdésem. Melyiknek éri meg lenni? Jónak? Vagy rossznak? 

Ez azért különös kérdés,mert erre természetesen egyből mindenkinek az lenne a válasza hogy 'hát jónak kell lenni' 'hát jó ember legyél' 'hát jól tegyél' satöbbi. De minek? Azaz.. Szóval, ássunk egy kicsit mélyebbre. 

A mai világban, sőt, alapból, a világban, mivel nem létezik mágia, nem létezik varázslat, nem létezik semmii lyen mesebeli dolog, a legfőbb hatalom a pénz. A pénz a minden. Ha nincs pénzed, lehetsz te akármilyen tehetséges, nem tudsz beiratkozni abba a zenész, vagy bármilyen egyetemre, mert ahhoz pénz kell. Lehetsz te bármilyen szép /Most a szerencsét ne nézzük/ nem lehetsz modell, mert ahhoz hogy ezen az úton elindulj elsősorban kell legyen egy portfóliódnak, ami nem kevés pénz. Lehetsz te bármennyire is szociális személy, ha nincs pénzed nem tudsz beülni egy kávéra valakivel, nem tudsz elmenni egy buliba. Ha nincs pénzed, egy semmi, egy senki vagy, és csakis szerencsével, vagy rengeteg munkával törhetsz előre. Úgyhogy, mondhatni, igen, a hatalom a pénz. Ha van pénzed, bárhova elmehetsz. Bárkit lefizethetsz, bármit megcsináltathatsz, bármit megvehetsz, bárki lehetsz. /Zárójelbe megjegyzem, hogy ezek a sorok legfőképp azoknak szólnak, akik nagyravágyóak. Akik elakarnak valamit érni az életbe,és nem elégszenek meg a családi élettel, a napi 8-12 óra munka utáni hazatéréssel, mosással, takarítással. Hanem többet akarnak. Mint én.../

Nézzük, mi történik, ha jó ember vagy. Ha azt tudod mondani magadról, hogy igen! nekem a szívem, a lelkem tiszta, és én mindig a legjobb döntéseket hozom ha másokról van szó. Nem hagyok szenvedni senkit, nem akarattal bántok meg bárkit is, és a rengeteg pénzt is amim van /tökmindegy hogy van-e/ jó célra fordítom. Vannak barátaim, van családom, szeretnek az emberek. Ha tegyük fel, mivel a jó embereknek általában vannak ellenségei,akik irigyek, azok a nyomodra törnek. Tökmindegy hogyan. Lehet kirabolnak, lehet megfenyegetnek, lehet megakarnak ölni, tök mindegy. A lényeg,hogy vannak rossz akaróid, akik miatt rengeteg mindent veszíthetsz. Ha tegyük fel, van egy rakat pénzed, és éppen kirabolnak, de ott van egy szeretted is,és pisztolyt fognak a fejéhez, hogy add oda az összes pénzed, te egyből úgyis a pénzt fogod adni,mert jó ember vagy,és szereted azt a szerettedet, és nem akarod elveszíteni. Jól döntöttél. Rendben. /Amúgy, zárójelben megjegyzem,hogy lehet ez a posztom után, egy boszorkánynak fogtok nézni, akinek nincsenek érzései /valóbannincsenek/ és aki nem törődik másokkal,de nem baj/

Eszedbejut az, hogy minek csinálod ezt? Oké, hogy ha jó ember vagy, átlagban mindenki szeret, megbízik benned, satöbbi.. De meddig? Örökké senki nem marad melletted. Talán a férjed. De az is megfog halni, te is megfogsz halni. És tudod mi leszel? Egy név. Egy emlék. Vagy még talán az se. Ha szegény vagy, ha nincs lehetőséged, ha egy senki vagy, de jó ember, örökké az maradsz. Ha nem tudsz előre törni, ha nem tudsz lemondani dolgokról, amiket esetleg jelen pillanatban szeretsz, vagy ha nem tudsz érdekből bármit is megtenni, örökké ott leszel lent. Mikor hallottad azt, hogy valami kurvajó ember csúcsgazdag lett,és tökre boldog életet élt? Kíváncsi vagyok, mert én nem hallottam ilyenekről még. /Jézus, meg a satöbbit most ki lehet hagyni,mert most magunkról, normál emberekről beszélek/ Ha mindig ott van benned az a 'Jaj, én nem akarom megbántani' akkor sose leszel előrébb. Mindig hátra fognak húzni az érzéseid. És tudod miért mondják,hogy a szeretet, a szerelem gyengíti az embert? Pontosan ezért. Mert amikor szerelmes vagy, amikor szeretetet érzel valaki iránt, akkor már nem olyan éber, az ítélőképességed. Képes vagy lemondani olyan dolgokról, amik talán segíthetnék a karriered, az életed, csak azért mert te az a valaki mellett akarsz maradni, vagy mert nem akarod megbántani. Ha kapsz egy lehetőséget, például felvettek a Roxfordba, akkor ne habozz hogy el-e hagyd a párod, a családod, a bárkit, aki 'az utadba áll' /valószínű a családod támogatni fog de na,értitek/ hanem menj. Küzdj, és csináld meg. Semmit nem érsz el azzal, ha megbújsz, és visszahúzódó vagy, és nem mersz megszólalni, és jaj félsz az emberek véleményétől, és jaj, te nem akarsz másokat megbántani. Ki a faszt érdekel? Már boccs. De amikor téged megbántottak, érdekelte valakit is? Érdekelte azt a személyt, aki megbántott? Nem hiszem. Akkor te mit törődj mások érzéseivel? Igaziból, evvel csak arra akarok következtetni, hogy úgy gondolom, ha nem vívod ki magadnak a tiszteletet, azt hogy felnézzenek rád /bármilyen módon. Akár féljenek tőled, akár gyűlöljenek, a lényeg hogy rád figyeljenek/ akkor egy senki maradsz a lépcső alján. Mondom, lehet jó emberként, csalás nélkül, tiszta lelkiismerettel a csúcsra törni, de ez csak egy óriási szerencsének kellene lennie. Mert másképp nem megy. A mai világban nem megy. És a legszomorúbb, hogy a rengeteg tehetséges ember, akik vinnék valamire, ők a legszelídebbek, és nem merik megmutatni magukat. És így vesznek el. Biztosan hallottad már, de megkérdezem én is.

Tudod melyik a leggazdagabb hely a világon? Nem Dubai, meg ilyenek... Hanem... A temető. És tudod miért? Mert ott van minden megnem írott könyv, minden felnem énekelt dal, minden kinem tálalt találmány. Ott van minden, amit egyszer valaki nem mert megmutatni a világnak, mert gyáva volt, és úgy gondolta majd jön a csoda magától, és észreveszik.

Nem, szivem. Nem vesznek észre, ha nem teszel érte. 

És a másik kérdés. Miért legyél rossz? Egy, mert a jókkal mindig kibasznak. :D Ez valami törvény, vagy mi... :D Szóval, viccet félretéve, mért ne lehetnél? Kit érdekel, hogy az emberek hogyan fognak rád nézni majd a környezetedben? Hogyan fognak majd akkor rád nézni, amikor elérted az álmaidat, amikor rengeteg pénzed lett,és bármit megtehetsz. Aztán, elköltözöl, nevet változtatsz, és milliomosként éled tovább az életed.:D A legrosszabb esetben. De na, érted mit akarok mondani... Remélem. Nem buzdítalak gyilkosságra, meg ilyenekre. Egyszerűen csak, arra buzdítalak, hogyha megkell bántanod valakit, bánts. Majd kiheveri. Téged hányszor bántottak meg? Ha kell neked valami, ha valamiben a legjobb akarsz lenni, tegyél érte. Ha elkell hagynod embereket ezért, tedd. Pár év múlva, a luxusban dőzsölődve emlékezni se fogsz rájuk. Ja, köcsögen hangzik, de ez van. És nem, nem felejtettem el azt sem, hogy akkor 'hát így egyedül maradsz. Nem lesznek barátaid.' 'Érdek barátaid lesznek.' Ja, lehet... De kit érdekel. Az életemet nem másnak élem, hanem saját magamnak. Én akarom magam jól érezni abban amim van, és én akarok emelt fővel kiszállni az autómból, hogy igen, ezt mind én értem el. Egyedül. Ha meg beszélgetni akarsz valakivel, arra biztosan hogy lesz 1-1 barátod,mert olyan nincs, hogy senkid nincsen. Ha bulizni akarsz, arra az érdek barátok is tökéletesek. Mert kit érdekel ki mellett táncolsz a parketten? Vagy kivel iszogatsz? Ha pedig kapcsolatot akarsz, akkor csak azzal az egy emberrel legyél jó.. De csak miután elérted a céljaidat. Az álmaidat. Mert ha nem, úgyis közbe szól a kapcsoalt. És úgyis választás elé kerülsz. /Kivéve ha nem, akkor szerencsés vagy/ ja, tudom. Ha olyan pasid van aki mindenben támogat, az a legjobb. De ha nem olyan, akkor úgyis azt fogja mondani, hogy vagy a karrier, vagy ő. Te meg, mivel a szerelem elgyengített, persze hogy őt fogod választani. ;) Aztán, majd 8-12óra munka után hazamész, mosogatsz, főzöl, ha gyereked van azt neveled, és így letelik azaz egyetlen egy csodás életed, amiből bármit kihozhattál volna. Ha ezt akarod? Akkor rád ezek a sorok nem jellemzőek. Én azt is megértem, ha valaki evvel megelégszik. ha valaki ettől lesz boldog. De én nem. Én többet akarok. És elfogok érni mindent, szépen lassan...:)

Amúgy, végszóként megemlítem, hogy nem vagyok a belemig romlott ember, sőt, azt hiszem ha nem nézzük azt, hogy megmerek bárkit bántani, vagy elmerek bárkit hagyni, jó ember vagyok amúgy. Csak nem mindenkivel tudod... Hanem azzal,aki megérdemli, vagy akiről látom, hogy igen, ő tényleg nem tudna nekem ártani. De az ellenségeidet, mindig a barátok közt keresd.:) Jó éjszakát.

6 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2017.04.23. 01:21
Isabelle - Szerk.

Igen igen:D Az a baj,hogy az ilyen fajta emberek annyira buták, hogy még célzásképpen sem értik meg,hogyha nem akarsz velük beszélni. Vagy na, érted.. Késő van már haha :D 
Szóval... :S Ez van :D Haters gonna hate ;)

Idézet
2017.04.22. 22:02
Shana

Ó hát így értem mire akarsz kilyukadni. Hát az ilyen alattomos embereknek kb. helye nincs az életedben, életünkben vagy nem szabad lennie. Az ilyeneket tényleg ignorálni kell meg leépíteni. ^^ Ezzel egyetértek, mert ezt mi is elég sűrűn megtesszük. Az aki azt akarja, hogy neked rossz legyen, az nem a barátod. És ennyi erővel teljesen létjogosult a kérdés, hogy akkor minek ragaszkodj hozzá. Teljesen egyetértek az ilyeneket ki kell iktatni, ha nem értenek a szép szóból hát akkor csúnyán. :3

Idézet
2017.04.22. 21:40
Isabelle - Szerk.

Kedves Shana!

Valószínűleg tényleg rosszul fogalmaztam meg ezt a bejegyzést, mert teljesen félre érthető lett.:D Bocsánatot kérek.

Teljesen egyetértek veled, és tényleg én írtam kicsit tesze tuszán. A lényeg,hogy arra gondoltam, hogy ha például megbántani SZÜKSÉGES, valakit, akkor nincs más választás, és engem nem zavar, ha szükségszerű megbántanom valakit. Nem úgy gondoltam,hogy random megyek az utcán és belerugok valakibe,mert épp olyan kedvem van, de szerintem a post így jött le sajnos, ami az én hibám természetesen. Szóval, lényegében arra gondoltam, hogy ha van egy kitűzött célunk, ami mellett vannak emberek, akik például hátráltatnak, visszahúznak, vagy pedig pont hogy ők szeretnék megvalósítani a te saját kitűzött célodat, mondjuk úgy, "köcsögségből", akkor igenis bele kell rúgni, és el kell hanyagolni az ilyes fajta embereket. (Nem szószerint belerúgni) Egyszerűen,csak hátra hagyni, vagy ha szükséges megbántani, ha úgymond, nem veszi észre magát. 

Következőnél oda fogok figyelni, hogy ne legyen kétértelmű az írásom, és köszönöm a hosszú véleményed, jó volt olvasni!:)

További szép napot!

Idézet
2017.04.22. 21:34
Isabelle - Szerk.

Kedves Miranda!

Köszönöm a kommented, én is vallásos családból származom, én is vallásos vagyok. Hiszek Istenben, és minden természetfeletti dologban ami csak létezik. Valójában, nem tudtam össze kapcsolni tulságosan a megtérést a postommal, csak annyit tudtam levenni, hogy talán félre értelmezted amit át szerettem volna adni. Az élet valóban különleges, és szükségszerű, és nem kell rossz embernek lennünk. Tulajdonkppen a legmélyebb üzenete a postomnak az volt,hogy durva, hogy mindent amit az életünkben csinálunk egyszercsak eltűnik, és valószínű a gyerekeinket kívül senki se fog rá emlékezni. Vagy még ők sem.

Sajnálom ha rosszul fogalmaztam estleg, vagy ha rossz üzenet ment át:) Örülök hogy a megtérésed óta boldogabb életet élsz, maradjon is így, azt kívánom neked!:) Megfogok írni egy postot a vallásról, ahogy én gondolom. Remélem elolvasod majd, és kifejted a véleményedet! 

További szép napot!:)

Idézet
2017.04.05. 16:11
Shana
Alapvető dolog, hogy a mai világban mindenhez pénz kell. Nincs pénzed nem tudsz mire építeni, meg kell tanulnod bizonyos dolgoktól megválni vagy azokról lemondani, családalapítók esetében, ha nincs pénzed akkor a gyereknevelés is megkötésekkel fog járni, stb. sorolhatnám még mire kell a pénz. Természetes dolog, ha az ember nem megkötésekkel akarja végigélni az életét, nehéz körülmények között vagy általános, de számára nem megfelelő keresettel és ezért keményen harcol. Ezzel teljesen egyetértek veled. Azonban a célhoz vezető eszközökkel már nem és a hatalomról megfogalmazott elgondolással se. Ha neked az az állításod, hogy valaki azért lesz boldog, gazdag, sikeres nevezzük bárhogy a kitűzött célt, mert világ életében eltaposott vagy megbántott másokat, akkor szerintem te nem karriert tervezel magadnak, hanem minél több ellenséget berakni a hátad mögé. Persze, mindig akad 1-2 ember a tömegből, ez így igaz, aki elviseli szintén érdekből a bunkózást.
 
Nyilván nem visz előre az se, ha mindenkivel kedves meg önzetlen vagy, mindenkit magad elé engedsz a buszmegállóban, stb. pláne ha azzal bánsz így, aki árt neked. De olyan személyt megbántani, aki nem tett ellened semmi rosszat, nem értem mivel vinne mégis előrébb. Én mindig is azt gondoltam, hogy ha valakit ok nélkül bántanak, átvernek, megcsalnak, stb. akkor az illető azzal lesz igazán naggyá, ha ezen a sérelmen felül tud kerekedni és ő már csak azért se viselkedik úgy, ahogy vele tették. Én nem szeretnék olyanná válni, amilyeneket én magam is gyűlölök, mert ezzel gyakorlatilag saját magamat köpném szembe.  
 
Szerintem az, aki jó körülmények között él boldog életet, az elsősorban az eszére, a tehetségére és a jó taktikai és stratégiai attitűdjének köszönheti azt, hogy nem egy Trabantban, hanem egy Lamborghiniben utazik. Az ilyen emberek nem ellenségeket, hanem szövetségeseket gyűjtenek maguk köré, akik vonzónak vélik a karizmatikus személyiségeket. Persze, ha vezető pozícióban vagy előbb-tuóbb elkerülhetetlen, hogy ne bántsd meg az alkalmazottaidat(pl. mikor valakit el kell bocsátani), mert a gazdasági érdek egy cégnél minden esetben előrébbvalóbb az interperszonális kapcsolatoknál, de az okos emberek akkor is igyekeznek elkerülni mindezt. Ha ezekhez tartja valaki magát, akkor máris előrébb fog jutni és a munkatársai, alkalmazottai, az emberek a környezetében egy talpraesett embernek fogják elkönyvelni, aki tud a környezetével bánni. Ez az igazi karrierista látásmód, amikor elismerik a munkádat és nyersz rajta anyagi javakat.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Nézz filmet facebook messengeren!!!! Klikk! Klikk!    *****    ONMYMIND \\ EGY ÁTLAGOS SRÁC BLOGOL MINDENRÕL AMI ESZÉBEJUT \\ ZENE, CIKKEK, KRITIKA? KATTINTS ÉS OLVASS MOST KEDVEDRE    *****    **********Rengeteg AKCIÓ! Vegyszermentes kozmetikmok és bio mosó és tisztítószerek, munkalehetõséggel! ***********    *****    OKTATÁS INGYENESEN az ASZTRO-suliban, Asztrológiai tanácsadás BECSÜLET KASSZÁS alapon! Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Hírek a folytatásról - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed -    *****    LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT * LORDE * ISMERD MEG TE IS * LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Nem értesz a CSS kódokhoz/nem tudod egyedül fenntartani oldalad/szeretnél egy társszerkesztõt? Írj nekem! - sakura-ec.gp    *****    ISMERD MEG A GYÖNYÖRÛ OSCAR-DÍJAS SZÍNÉSZNÕT, ALICIA VIKANDERT, AKI A 2018-AS TOMB RAIDER LARA COFTJÁT FOGJA ALAKÍTANI!    *****    "Céljuk fellelni az Egyesülés Pengéjének darabjait, és újra felemelni a Lidérckirályt."    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.