Csit Cset

Egy blogger van, Isabelle

Cserét nyugodtan lehet kérni!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CSS Codes

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
whats going on?

#1 Elmélkedés - A távkapcsolatról

2017.03.27. 23:35, Isabelle

Sziasztok drágaságok. Eljöttem nektek a négy nap közül, az elsőn, az első elmélkedős poszttal. Valójában nagyon nehéz csak úgy írni valamiről, és valami nagy ihletnek kell lennie ahhoz,hogy jöjjön a téma, és bőven tudjak róla beszélni. Amikor elkezdem ezt a bejegyzést, fogalmam sincs miről fog szólni, és nem tudom, jelenleg semmi elmélkedős dolog nem jut eszembe, mert le vagyok ragadva a Once Upon A Time sorozatnál, és körübelül csak az jár az eszembe, hogy 'Mi fog történni?' :D

Apropo, nem ide tartozik, de hallottátok már a Chainsmokers legújabb zenéjét? Nekem a Chainsmokers az egyik kedvenc zenekarom, sőt, talán az egyetlen, és elképesztő hogy mindig mennyire különböző, és különböző zenéket tudnak alkotni. Imádom. 

Nos. Fogalmam sincs, miről írjak, komolyan. Valamelyik nap, eszembe volt egy téma, de kiment a fejemből. Le kéne írnom ezentúl. Arra gondoltam, most hirtelen, hogy mi lenne ha a távkapcsolatról írnék. Nem, nem azt a 'jaj nem bírom már úgy hiányzik' részt, hanem hogy pontosan hogyan épül fel egy távkapcsolat, mik az előnyei, mik a hátrányai. Biztosan van köztetek olyan, akit érdekel, vagy aki már találkozott vele, vagy talán tervben van, de fél. Talán, ezzel egy kicsit tudok segíteni, mert most már mondhatni, egy ideje benne vagyok, és azt hiszem elég sok tapasztalatot szereztem ezen a téren.. Ja, szerintem erről fogok írni. Na, akkor kezdjük.

Nos, én a barátommal pontosan 1318 kilóméterre vagyunk egymástól. :) Valójában, mindenki aki először meghalja azt hogy 'távkapcsolat', egyből a rossz dolgok jutnak eszükbe. Kevesen gondolnak bele abba,hogy valójában ennek vannak bizony előnyei is. Egy távkapcsolat, bármilyen szemszögből is nézzük, nehéz. De csak akkor, ha valóban szereti egymást a két fél. Hogyha nem akkora nagy a szerelem, és nincs olyan mély érzelem a két fél között, akkor igaziból, teljesen mindegy hogy közel, vagy távol vannak egymástól, ígyse úgyse lesznek igazán boldogok. Pláne, ha távol vannak, talán /Bocsánat a kifejezésekér, de nyomósítani szeretném ezeket a dolgokat, úgyhogy na:D/ szarnak is egymásra. Ahhoz, hogy egy távkapcsolat működjön hosszútávon, három nagyon fontos dologra van szüksége a két félnek. Ha ezek közül bármelyik is hiányzik, már nem lesz az igazi. Nézzük sorba..

1. Bizalom. 

Bizony, gondolom ezzel nem mondtam újat, ez minden fajta kapcsolatban kellendő, és az összes létező kapcsolat, akár baráti, akár szerelmi, családi, mindegyik a bizalomra épül. Nos, nekünk, távkapcsolatosoknak az esetében ha ez nincs, akkor tényleg semmi nincs. Ha egy emberrel közel laktok egymáshoz, több időt tudtok együtt tölteni, így kialakulhat egyfajta bizalom az idő során. A távkapcsolatban viszont, az első perctől kezdve megkell lennie a bizalomnak. Ugyanis, sajnos bizonyítani nincs túl sok esélye senkinek. Maximum, ugyebár a mai korban, fényképekkel, /hozzáteszem, van hogy azok is csalnak/ helyzetmegosztás, telefonálás, stb. De azért,ez mégsem olyan, mint amikor egymás mellett vagytok, és látjátok hogy ki kivel, mit beszél, kivel van, milyen a baráti köre, satöbbi. Úgyhogy, ez az első dolog, aminek megkell lennie. Nekem nagyon nehezen ment a bizalom. Ez miatt, sokszor el is csesztem bevallom. De talán, mára már eljutottam egy olyan pontra, ennyi beszélgetés után, hogy azt mondom, igenis, megbízok benne. Nyugodtabban fekszem le aludni már, ha kint van a barátaival, vagy éppen autózik valamelyik  haverjával. Tudom, hogy bízhatok benne. :)

2. Kontakt.

Bizony. Ez is egy rettenetesen fontos dolog egy távkapcsolatban. Mégpedig az, hogy mindig kontaktban legyetek. És itt nincsenek túlzások, itt nincs az hogy 'túl sokszor írsz neki', 'túl sokat beszéltek', mert itt kell. És amíg a többi embernek, akik együtt laknak, akik találkoznak többször, megadatik a lehetőség, hogy a szerelem kimutatása ne csak szavakkal legyen bizonyítva, hanem tettekkel is, addig sajnos nektek csak a szavak maradnak. Ha kell, naponta tízszer mondjátok el egymásnak hogy 'Szeretlek', mert ezzel kialakítotok egy bizalmat. Nem a megcsalós bizalmat, hanem az érzelmi bizalmat. Mondjátok el mindig, hol vagytok, kivel vagytok, vagy éppen kivel beszéltek, szóval ne legyen az,hogy bármi is titkolózásnak tűnik,mert egy ilyen helyzetben az nagy vitákat tud szőni. Konkrétan, a mi 'napirendünk' úgy néz ki,hogy este /nálam/ hajnali egy óra után haza ér a munkából, lefürdik, eszik, felhív, és egész éjjel beszélünk. Telefonnal alszunk, reggel pedig aki kel előbb, nem kelti fel a másikat,hanem kinyomja a telefont. Miután a másik is felkelt, megreggelizünk, beszélünk a családdal egy-fél órát, majd ujból felhívjuk egymást, és egészen délutánig, amíg újból nem megy dolgozni, telefonon beszélünk, kamerázunk. Ha szabadnapos, akkor pedig reggeltől-estig beszélünk telefonon, utána kimegy egy kicsit a barátaival, ha haza ér, akkor ismét felhív, és ismét így alszunk. És tudjátok mi van? Nem unjuk egymást. Van hogy fél óráig néma csend van a telefonba, mert éppen elfoglaltak vagyunk, nem beszélünk olyan intenzíven, de akkor is tudjuk hogy ott vagyunk. És ez nagyon-nagyon fontos. Úgyhogy, ha távkapcsolatban vagytok, akkor sose gondoljátok azt hogy 'ez sok'... Mert nektek csak ez van. Ha valaki megszól, hogy túl sokat beszéltek, mondjátok meg neki,hogy próbáljon ő távkapcsolatban lenni, és szarjatok rá. Higyétek el, nem fogjátok unni egymást, hanem napról napra erősítitek a kapcsolatot. ;) 

3. Őszinteség.

Hm. Alap feltétel, minden kapcsolatban természetesen, de.. Hogy mondjam. Egy távkapcsolat során, minden érzelem felerősödik. Felerősödik a hiány, a szeretethiány, a kísértés, a sóvárgás, a vágyakozás. Minden felerősödik, persze nem egy tizenkét éves lánynál, de egy korombeli lánynál már biztosan, mert nők vagyunk, és szükségünk van lelki-testi kapcsolatra is. Ilyen esetben minden kísértést, és minden mást is sokkal erősebben érzünk. És nem, ez nem tabu. Ugyanez vonatkozik a másik félre is, mert ugyanazt amit ti éreztek, ugyanazt a hiányt érzi a másik fél is. És most a 'hiány' szót, érthetitek bárhogy. De én arra gondolok, hogy hiányzik az, hogy csak megfogd a kezét, hogy elmenj vele vacsorázni, hogy vele legyél. Ezért, mindig őszintének kell lenni. Ha tettél valamit, amit megbántál,vagy ha mondtál olyat,amit nem kellett volna, ne szégyelj bocsánatot kérni,mert ez is csak erősíteni fogja a kapcsolatotokat. Legyetek mindig őszinték egymáshoz, ugyanis egy kapcsolat hiába alapul a bizalmon, ha nincs őszinteség. Bármi történt a múltatokban, bármi történik a jelenetekben, mindig tudjatok egymás életéről, érzéseiről. Mert ez fontos. Ha ez nincs, akkor a bizalom is elszáll.:) 

Még sok mindent tudnék írni, sok pontot, hogy mire van szüksége az embernek egy ilyen kapcsolathoz, de azt hiszem ez a három, a legfőbb. Plusz, a tisztelet, de azt remélem nem kell bemutatnom. Ez a most már négy dolog mellett, az utolsó legfontosabb dolog, a kitartás,és az akarat. Adjon erőt az, hogy gondoljatok a pillanatra, amikor majd találkozni fogtok sok, kevés idő után, az nem számít. Csak a pillanat, az érzés. Megéri igaz? Megéri kivárni,megéri addig az,hogy hiányozzon. És valójában, talán ez az előnye egy távkapcsolatnak. Hogy amikor oda juttok,hogy együtt lehessetek, mindenkinél jobban fogjátok tudni becsülni az együtt töltött idő minden egyes pillanatát. Mert tudjátok, hogy amilyen nehezen jött, olyan gyorsan fog eltelni. Utána, ismét várni kell, és ez persze hogy szar. De megéri. Megéri harcolni azért, amit szeretünk, akit szeretünk, és várni. Mert soha, senki nem fog úgy hozzátok érni, vagy úgy megcsókolni, mint amennyire szeret titeket az a bizonyos személy! :) 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.
 

Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Nézz filmet facebook messengeren!!!! Klikk! Klikk!    *****    ONMYMIND \\ EGY ÁTLAGOS SRÁC BLOGOL MINDENRÕL AMI ESZÉBEJUT \\ ZENE, CIKKEK, KRITIKA? KATTINTS ÉS OLVASS MOST KEDVEDRE    *****    **********Rengeteg AKCIÓ! Vegyszermentes kozmetikmok és bio mosó és tisztítószerek, munkalehetõséggel! ***********    *****    OKTATÁS INGYENESEN az ASZTRO-suliban, Asztrológiai tanácsadás BECSÜLET KASSZÁS alapon! Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Hírek a folytatásról - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed -    *****    LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT * LORDE * ISMERD MEG TE IS * LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Nem értesz a CSS kódokhoz/nem tudod egyedül fenntartani oldalad/szeretnél egy társszerkesztõt? Írj nekem! - sakura-ec.gp    *****    ISMERD MEG A GYÖNYÖRÛ OSCAR-DÍJAS SZÍNÉSZNÕT, ALICIA VIKANDERT, AKI A 2018-AS TOMB RAIDER LARA COFTJÁT FOGJA ALAKÍTANI!    *****    "Céljuk fellelni az Egyesülés Pengéjének darabjait, és újra felemelni a Lidérckirályt."    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.