Csit Cset

Egy blogger van, Isabelle

Cserét nyugodtan lehet kérni!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CSS Codes

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
whats going on?

Magánélet 001 - Felmondtam a munkahelyemen? Hogy telt a napom?

2017.04.23. 01:28, Isabelle
Címkék: magánélet
Nem tudok aludni

Nos, képzeljétek ilyen poszt még nem volt a blogon. :O Mivel nem  tudok aludni, de annyira gondolkodni sem,hogy írjak valami értelmeset, ezért arra gondoltam hogy elmesélem a mai nagyon uncsi,de szerelmes napocskámat. Nem tudom mennyire fogom bevezetni ezt a fajta posztokat, vagy mi /nézzétek el,túl sok kólát ittam, hajnali fél 3, és nem tudok elaludni/ de azt hiszem kell egy-egy ilyen is. Talán. Bár nem tudom ki kíváncsi az én napomra, de hamár itt tartunk, elmesélem hogy miért mondtam fel a pincéri munkahelyemen. 

Na, hát felkeltem olyan dél körül, és mint mindig, reggeli rutinként kezembe vettem a telefonomat, és amúgy arra keltem fel hogy anya pakolja a smink ecseteket, mert éppen sminkelt. Igen, a szobámba, mert csak az én szobámban található meg a sminkes szekrényem, és asztalom, úgyhogy általában anya is itt sminkel. Ja, akkor is ha alszom. Fasza. Na szóval, végig görgettem az Instagramot, írtam egy jóreggelt üzenetet a kis párocskámnak, aki két óra múlva kelt fel. Kikeltem az ágyból, anya már elkészítette a kávémat, elszívtam a reggeli tüdőbomlasztó cigimet, és vissza feküdtem telefonozni az ágyba. Uncsiztam. Ekkor megjött a nevelőapukám a munkából, anyával neki álltunk főzni, közben megtanítottam neki mi az a Chainsmokers, pontosabban ki az. Aztán barátommal megbeszéltük hogy 5kor találkozunk, úgyhogy sietősen készülődni kezdtem. 

Felhúztam egy fehér pulcsit, egy fekete térdnél kivágott farmert, a Nike szürke-türkiz színű cipőmet, a bőrkabátomat, és elindultam. Együtt voltunk, elmentünk először a Carrefourba, az egy ilyen Tesco szerűség,csak kissebb, ott vettünk Chipset, 8 csokit, és kettő epres valamilyen italt. Kifelé, elkellett mennem wc-re, de fogalmunk sem volt hol találhatunk wécét, de szerencsénkre tőlünk nem messze volt egy benzinkút, ugyhogy oda mentem. Elvégeztem a női dolgaimat, jézusom ilyet beleírni egy blogba, na mindegy, ezis a napomhoz tartozott, aztán elmentünk egy parkba. Ott leültünk, megettünk minden csokit, csipszet, megittuk az epres izénket, és közben halálra fagytunk. Kurva hideg volt, és ez nem segített azon,hogy nem cipzároztam fel a kabátomat, mert hát a szépségér megkell szenvedni, és az a fehér pulcsim olyan kialakítású,hogy nem néz ki jól ha felvan cipzározva a kabátom, úgyhogy én kétszeresen halálra fagytam. Mert ennyi eszem van. Fuck Logic Iza.

Később elmentünk beültünk egy kávézóba, megittunk egy egy teát, a barátom evett egy Kumpírt. Igen, ez egy ilyen, óriási, de tényleg óriási főtt krumpli, amibe bele tesznek kukoricát, zöldségeket, majonézt, meg amit kérsz bele, és héjába főzik meg a krumplit. Aztán, kieszed belőle és vuálá, jóllaktál. Na, én utálom ezt a Török kaját, szóval én nem ettem. 

Aztán, jött az érzelmes búcsúcsók a lépcsőház aljában, mert itt az országban szigorú szabályok vannak a szerelmeseknek sajnos, és azért volt érzelmes, mert ugyan holnap még talizunk egy kis időre, de megy vissza Istanbulba. Ugyebár ő focista, és most a foci miatt volt sokáig itt ahol lakom, és Istanbul körübelül egy órára van tőlünk. És ja, tiszta szar. Hetente úgy kettő napot fogunk találkozni, jobb esetben 3 és felet. Úgyhogy jönnek az unatkozós, semmit tevős napok újból. 

És aztán hazajöttem, befeküdtem az ágyba, megnéztem ennek az átkozott mágnes 13 okom volt sorozatnak az utolsó két részét, aztán a falba vertem a fejemet tőle hatszor, és most itt írok.

Amúgy, a munkahelyemen azért mondtam fel, mert nem bírták a lábaim. Akármennyire is imádok pincér lenni, és akármennyire is imádtam a munkámat, a környezetemet, lúd talpas vagyok sajnos, és ott kellett hagynom. Az első hetemet, úgy szenvedtem végig, hogy tiszta vér volt mind a két sarkam, és 8 8 sebtapaszt raktam,csak a sarkamra. Először mégcsak az fájt.. Később kezdett fájni a csontom, tudjátok ami kicsit jobban kiáll mint az átlag embereknek,akiknek nincs lúdtalpjuk. Hát, már akkor azt hittem sokszor beszarok a fájdalomtól, de kibírtam. Aztán jött a térdem. Ilyenkorra már olyan fájdalmaim voltak, hogy nem tudom veletek volt-e már ilyen, de rendesen hányingerem volt, a fájdalomtól, és éreztem ahogy a lábaimból felhasít az egész testemen keresztül, fel a gyomromig, és onnan a fejem búbjájig. És aztán pár nappal ezelőtt,majdnem  elis ájultam már, miközben 10 darab teát vittem ki egy tálcán, egy kézzel, egyszerre, és akkor úgy döntöttem hogy vége, sajnos nem bírom tovább. Röviden ezért. Úgyhogy, most újra munkát kereső munkanélküli vagyok, aki reménykedik, hogy a kisnél több török nyelvtudásával, és a szépnek nevezett pofijával, felveszik valahova, ahol megfizetik rendesen, ahogyan itt, a The Port nevezetű kávézóban tették. 

Na, azt hiszem ennyi, nem untatlak tovább titeket. Jó éjszakát, és szép álmokat, óriási ölelés mindenkinek. :*

13 okom volt

2017.04.20. 23:00, Isabelle

*Figyelem, kurva csúnya szavakat tartalmazó poszt!*

Elérkeztem a következő megosztó témámhoz, mégpedig ahol kifejtem a véleményemet errőla bullshit "13 Reasons Why" azaz a "13 Okom Volt" című sorozatról. Ja, jól olvastad, bullshit.

Na. Szóval. Teljesen őszinte leszek. 

Amikor megnéztem annó az előzetesét, azt gondoltam hogy hú, ez biztos jó lesz, aztán mikor megtudtam hogy Selena Gomez nevének is köze van hozzá, mégjobban megörültem, szóval egy teljesen pozitív indulást adtam neki. Nem fogok hazudni, érdekelt hogy mi fog történni, úgyhogy végig néztem. Majdnem. Kettő rész van vissza, ne kövezzetek meg,de nem bírtam már magamban tartani. Kezdjük az elején.

Előszöris, maga a film felépítése, nem lett volna rossz, ha valódi problémákkal mutatja be Hanna életét. És nem csökönyös, köcsög, gimis idióta bajokkal. Addig oké, ha valakinek ilyen bajai vannak, na de hogy megölje magát egy ilyen miatt, szerintem egy kicsit sok. És sajnos, tudjátok mi a véleményem AMÚGYIS, az öngyilkosságról. De, nem ítélkeztem, néztem szorgalmasan, hogy megfogalmazódjon bennem ez a hosszú és összetett vélemény. 

Komolyan mondom, még mindig megkérdezem magamtól, hogy mégis mi a picsa baja lehet egy 14-16 éves lánynak, azon kívül hogy kikerül egy köcsög listára azzal a címszóval hogy 'A legjobb fenekű' /Aminek én amúgy lehet ribisen hangzik,de kurvára örülnék, mert én még egy ilyenre se kerülhetek ki sosem/ és azon kívül hogy egy drámakirálynő, és amikor bárki közeledik felé, csóró annyira idióta hogy megijed, és egyből köcsög módon reagál. Az egyetlen, amit aláírok, hogy nagy trauma, a megerőszakolás. Ezen az egyen kívül, SEMMILYEN, VALÓDI trauma nem érte ezt a lányt ebbe a filmbe. Az nem trauma gyerekek hogy megosztanak rólad egy képet amiben a bugyid látszik /Jaj, most megyek felakasztom magam/ vagy hogy azt híresztelik rólad hogy kurva vagy /És ki a faszt érdekel. Aki ismer, tudja mi az igazság. Aki nem, az szopjon le./ vagy az hogy éppen apuci és anyuci, miután a feneked alá tett egy új autót, azon aggódik hogy csődbe megy a cég, és hogy nem lesz mit zabálnod, aközben éppen nem tudnak a te tinis szaros szerelmi szarjaiddal foglalkozni. /Elnézést kérek mellékesen a csúnya beszédér, de rohadtul felideegesít engem ez a sorozat/ 

Gyerekek. Tudjátok mi a kurva nagy szopás az életben? Amikor te vagy az az anyuci, vagy apuci. És amikor nincs mit a gyereked szájába adni. Amikor mindennap fosol,hogy jönnek kikötni a vizet, vagy a gázt, netalántán legjobb esetben az internet, nem éred utól magad a munkában, miután haza értél 14 órázás után álj neki sütni főzni takarítani, lásd el a gyereked, elégísd ki a párod az ágyban, és ezt csináld meg minden nap! Szaros pénzér.! Vagy az a kurva nagy szopás, ha kurvára egyedül vagy,se szülők, se családtagok akikre számíthatnál, és teremsd meg magadnak a kibaszott kenyeret a már szarrá kopott negyven éves asztalodon, a hatvan éves házad konyhájába, mert jobbra nem telik, és amikor azt sem tudod hogy mit kezdj magaddal, mert amúgy annyi dolgod lenne. De nem, mert nincs időd, leköt a munka, a VALÓDI DEPRESSZIÓ, és a kibaszott magány. 

És még sorolhatnám milyen VALÓDI problémák léteznek az életben, amiket ti még megsem közelítettetek, 15 évesen, de már az ereiteket vágjátok mert a két hetes kapcsolatotoknak vége, amiben a kis köcsög épp hogy megfogta a kezedet. NA IGEN. Ezek után el lehet gondolkodni, hogy mi a faszomért is vagytok ti depressziósok? 

Tudjátok mit? Elmondom én nektek miért vagytok, nem kell még ezen se ennyit gondolkodnotok. 

Vannak a divat depressziósok, akik amúgy nem azok,csak menő tumblizni, meg megosztani hogy "Dagadt vagyok, és ezért öngyilkos leszek", menő megosztani a füves, xanaxos képeket, amikről 80%otoknak amúgy fogalma sincsen hogy micsoda, csak annyi hogy 'Ja tesó, be vagyunk állva hahahaha', de amúgy még életetekben nem láttatok valódi füvet, és valódi xanaxot. Bocsánat, Marihuánát, de megosztjátok mert akkor nagyok vagytok, és kimentek a játszótérre öten, aztán besodortok valami szar körömlakk lemosóba áztatott BIONAK NEVEZETT, zöld színű gecit, elszívjátok aztán röhögtök a nyomorotokon, mert idő után ettől nyomorékak lesztek agyilag, csak megsúgom. Na van ez a "depresszió", de azt hiszem erről többet nem is akarok mondani. 

És van az a depresszió, amit elvárt depressziónak nevezek. Hogy miért? Azért, mert a mai generációban annyira kurvára megvan mindenki avval szokva, hogy 15 évesen a gyerekem tinédzser, és depis kell legyen, és az öngyilkosságon kell gondolkodnia, hogy ez már teljesen normális. Az orvosok, a pszichológusok, lezárják avval a beszélgetést a szüleitekkel, hogy "Tini. Hormon problémák. Gyakori. Majd kinövi" Csak tudjátok mi a kurva nagy baj evvel? Hogy egyáltalán nem erről kellene szólnia a tini kornak. Egyáltalán nem KELL, depressziósnak, bocsi """""DEPRESSZIÓSNAK"""" lenni, ha nincsen rá okod. Élvezd bazdmeg,hogy fiatal egészséges gyerek vagy, aki szórakozhat, és éppen azt csinálhat BIZONYOS KERETEKEN BELÜL,amit akar, mert ilyenkor kell a jó emlékeket becserkészni. És nem, nem a betépős, hétvégén segg részegre ivós emlékekre gondolok. Kirándulások, focizások, bújócskázások /Tudjátok még hogy mi az?:S/ satöbbi. Emlékek gyerekek. Na és,az a lényeg,hogy a mai fiatalok azért """depressziósak"""" mert ez van nekik tanítva,hogy ez a normális. "Ez tök elfogadható kisfiam, tessék, itt egy penge menj és vagdosd magad, de tudod, ne keresztbe." Ez a mai generáció. És azt hiszem, ezzel be is fejezném lassan ezt a posztot.

A filmről meg annyit,hogy kaptunk még egy kibaszott olyan fasza sorozatot, amiben megint megmutatják hogy mennyire hétköznapi, hogyha egy 16 éves lány megöli magát, mert a segge felkerült egy listára. /mert amúgy a megerőszakolást fel lehet dolgozni kicsi szivem, megsugom!/ És semmi értelmet nem nyert, csak pénzt hozott ez a sorozat. Az egyetlen kiemelhető dolog, hogy a kis köcsög tinik miután megnézik, ne azt mondogassátok hogy "Jaj én megértem Hannat" hanem azt hogy "Basszus szegény szülei. Hát én nem akarom tönkre tenni a szüleimet". Ezt mondogassátok! És ez legyen előttetek ha netalántán elviszik előletek a rosegold iphonet, és helyette szürkét kaptok, és öngyilkosok lennétek. 

A post végére még annyit,hogy design csere lett, elég egyszerű, de imádom. És Efruse munkája, ezúton is köszönöm neki a kódot! Csak picit változtattam rajta.:) 

Hol voltam eddig?

2017.04.12. 23:55, Isabelle

Húúha.. Jöttem magyarázkodni :D Most leírom nektek az elmúlt kettő hetemet, mert elképesztő mennyi dolog történt velem, mennyi jó, és hogy mennyi minden változott az utóbbi kettő hétben. Nahát, kezdjük az elején.

2 hete, bementem a városnak /ahol élek/ az egyik legnagyobb, leghíresebb kávézójába, egyedül, gondolva hátha valaki megsajnál, és oda ül mellém, és egy barátra lelek. Na hát, azt kell mondanom, többet kaptam egy kóla elszürcsölgetésétől egy barátnál, és megváltozott az életem. 

Ülök szépen,csendben.. Az egyik pincér nagyon néz. Nem törődöm vele, iszogatom a kólám. Észreveszem hogy közeledik felém, elkezdek pakolni a táskámba, mert valahogy akkor, amikor tudtam hogy itt az esély hogy a "Hogy vagy, mi a neved" akkori még török tudásommal beszélgetésbe enyeledjek, megilyedtem. De oda jött, és megkérdezte honnan jöttem, és hogy mi a nevem. Válaszoltam, majd mosolyogtam, nem akartam hogy többet kérdezzen, mert úgysem értettem volna meg. Ezzek kínosan érezte ő is magát, én is magamat, úgyhogy inkább fizetni indultam. Mit ad isten, amikor adom át a pénzt a pultnál, az úriember aki mögötte állt, leszólított és felmutatott az ujjával hogy várjak egy kicsit, amíg a mögöttem lévőek is fizetnek. Rendben. Félre álltam, mindenki engem nézett és kínosan éreztem magam, hogy vajon mit csinálhattam, hogy mint utólag kiderült, a főnök leint engem. Eltelt kb 2 perc,és intett hogy menjek utána. Felvitt az irodájába. Leült a székre, bekapcsolta a gépet, beírta a fordítót, törökről angolra, és írni kezdett. Mi a nevem, hova valósi vagyok, van-e barátom, miért lakom itt, kérdések özönlöttek rám, én pedig kezdtem megijdeni. Utolsó előtti kérdése az volt,hogy dolgozom-e. Mondtam hogy sajnos nem, unatkozom egész nap. 'Lenne kedved itt dolgozni? Nagyon szép vagy'. Hangzott ez a szájából, nekem a szemeim kerekedtek ki, összehúztam a szemölödököm, mosolyogni kezdtem, és bólintottam. Mondtam hogy megbeszélem otthon,és holnap bejövök. 

Háát, mondanom sem kell. Elkezdtem ott dolgozni, rengeteget dolgozom, és hajnali 1 van amikor kettőkor érek haza, délután kettőtől. A lábaimat nem érzem, a hátam tönkre megy lassan, de! MEGÉRI.

Tudni kell, hogy tényleg kb ennyit beszéltem,hogy "Hogy vagy, mi a neved". És amióta ott dolgozom, gyerekek társalgási szinten beszélem a nyelvet, lett rengeteg barátom, barátnőm, és van pár értem vissza térő vendég is. 

Tudni illik, a távkapcsolatomnak egy ideje már vége, így nem bűnőztem, de. 

Az egyik vendég, /70 asztalos kávézóról beszélünk/ elkezdett oda járni. Egy srác. Egy kurva jóképű srác. Egy kibaszott jó pasi. Nahát, kb ki se mertem vinni nekik /a barátaival volt/ a rendelést, mert olyan zavarban éreztem magam. A pincér fölsőm kb a térdemig ér, a kötényem szét csúszva van mindig, a sminkem szét van folyva a rengeteg futkározástól, a hajam pedig szanaszét áll mindig. De kivittem, és inkább nem pillantottam rá. Mindenkinek amikor leraktam a rendelését, jó étvágyat kívántam, és egy apró mosolyt biccentettem a szemeikbe nézve /a barátainak/ de az ő szemébe képtelen voltam nézni,mert annyira zavarba voltam. úgyhogy leszegzett szemekkel, a tálcát a fejem elé rakva mentem vissza a pulthoz a lányokhoz, akik egyből nevetni kezdtek hogy ezt látták.

Gondoltam én magamba, hogy áhh, egy ilyen pasit akkor se kapnék meg ha szépségkirálynő lennék. Haza jöttem, és anyának elmondtam hogy van ez a fiú, és mindig elcseszek mindent /rossz asztalhoz viszem a rendelést, nem találom az asztalt, megbotlok, satöbbi/ amikor ő ott van. Másnap reggel, görgetem az Instám, nézem az értesíéseim, bekövtések satöbbi, és meg akad a szemem egy profilképen. Rámegyek, vissza megyek, 11 órája kezdett el követni. Megint rámegyek, megint vissza megyek az értesítésre, megint rámegyek, és sikoltozni kezdek. Anyának.

Anya bazdmeg. Bazdmeg. Bazdmeg. Bazdmeg. Bazdmeg. Fél óra bazmegolás után, végülis kinyögtem hogy ez az a srác, ez az a kurva jó pasi, a kávézóból. Bekövetett. Gondolkodtam páár másodpercig, majd vissza követtem. Belájkolta egy képem, én is az övét. Belájkolta két képem,én is az övét. Na, gondoltam, itt lesz valami. Hát na.

Aznap rám is írt. Elezdtünk beszélgetni és megbeszéltünk még aznapra egy talit. Pont bent ültem a munkahelyemen, mint vendég, és sült krumplit ettem, amikor a barátnőimnek akik akkor épp dolgoztak, mondtam hogy ide fog jönni. Gyorsan lepakolták az asztalom, tip top, minden, letörölték, új hamus, stb, és megjelent. Amikor belépett észrevettem, de a zavarodottság miatt előkaptam a telefonom mintha nem láttam volna. Fuck Logic Iza. Odajött, köszönt, köszöntem, két puszi, leült.  Kikért egy narancs shakeet, és vizipipát kért. Beszélgettünk, így úgy, törökül, hol fordítóval, hol nem, de beszélgettünk. Kiderült hogy ő amúgy focista, benne van egy nagyon nagy hírű csapatba, és hát én egyre jobban süllyedtem a szék alá, hogy most egy pincér vagyok pont itt,és hát eddig remete voltam, szia.

Na mindegy, a történet lényege az,hogy most dúl a láv, tudjátok ez a rózsaszín ködös cucc, mert ja, összejöttünk. Vannak barátaim, van egy nagyon jól fizető állásom, amibe kidolgozom a belem, de nem baj,mert megtanultam a nyelvet, és van egy focistám. /Amúgy sose voltam oda a focistákér. Bla./ 

Úgyhogy ez van most. Ezért nem írtam, mert semmi időm. Amikor időm van, Vele vagyok, vagy kipihenem magam, vagy tanulom a nyelvet.

Nem zárom be a blogom, de sokkal ritkábban lesznek posztok.:(

Remélem megértitek, és remélem hogy mindenkinek ugyanilyen fantasztikusan alakul az élete. 

Csókolok és ölelek mindenkit szeretettel. <3 

#2 Elmélkedés - Hatalom?

2017.03.29. 00:30, Isabelle

A mai téma nagyon hirtelen jött, azt se tudtam hogy fogok-e írni ma, mert egyszerűen annyira nem volt témám.. Mint már említettem, elmerültem a Once Upon A Time című sorozatban, és a mai részt megnézve, elgondolkodtam valamin. Lehet,hogy ez a bejegyzés nagyon hosszú lesz, nem tudom kit fog érdekelni, és azt sem hogy mi lesz a kimenetele, mert őszintén szólva még nem fogalmazódott meg bennem pontosan mi az,amit át akarok adni. De elkezdem valahol, aztán meglátjuk mi lesz belőle. 

Szóval. Hatalom. Erről a szóról, a legtöbb embernek a pénz, a csillogás, a luxus, és az 'értékes' dolgok jutnak eszükbe. Ugyebár, ebben is van a jó, és van a rossz. Vannak azok az emberek, akik a hatalmat, jóságra 'költik', és vannak akik rosszra. A következő a kérdésem. Melyiknek éri meg lenni? Jónak? Vagy rossznak? 

Ez azért különös kérdés,mert erre természetesen egyből mindenkinek az lenne a válasza hogy 'hát jónak kell lenni' 'hát jó ember legyél' 'hát jól tegyél' satöbbi. De minek? Azaz.. Szóval, ássunk egy kicsit mélyebbre. 

A mai világban, sőt, alapból, a világban, mivel nem létezik mágia, nem létezik varázslat, nem létezik semmii lyen mesebeli dolog, a legfőbb hatalom a pénz. A pénz a minden. Ha nincs pénzed, lehetsz te akármilyen tehetséges, nem tudsz beiratkozni abba a zenész, vagy bármilyen egyetemre, mert ahhoz pénz kell. Lehetsz te bármilyen szép /Most a szerencsét ne nézzük/ nem lehetsz modell, mert ahhoz hogy ezen az úton elindulj elsősorban kell legyen egy portfóliódnak, ami nem kevés pénz. Lehetsz te bármennyire is szociális személy, ha nincs pénzed nem tudsz beülni egy kávéra valakivel, nem tudsz elmenni egy buliba. Ha nincs pénzed, egy semmi, egy senki vagy, és csakis szerencsével, vagy rengeteg munkával törhetsz előre. Úgyhogy, mondhatni, igen, a hatalom a pénz. Ha van pénzed, bárhova elmehetsz. Bárkit lefizethetsz, bármit megcsináltathatsz, bármit megvehetsz, bárki lehetsz. /Zárójelbe megjegyzem, hogy ezek a sorok legfőképp azoknak szólnak, akik nagyravágyóak. Akik elakarnak valamit érni az életbe,és nem elégszenek meg a családi élettel, a napi 8-12 óra munka utáni hazatéréssel, mosással, takarítással. Hanem többet akarnak. Mint én.../

Nézzük, mi történik, ha jó ember vagy. Ha azt tudod mondani magadról, hogy igen! nekem a szívem, a lelkem tiszta, és én mindig a legjobb döntéseket hozom ha másokról van szó. Nem hagyok szenvedni senkit, nem akarattal bántok meg bárkit is, és a rengeteg pénzt is amim van /tökmindegy hogy van-e/ jó célra fordítom. Vannak barátaim, van családom, szeretnek az emberek. Ha tegyük fel, mivel a jó embereknek általában vannak ellenségei,akik irigyek, azok a nyomodra törnek. Tökmindegy hogyan. Lehet kirabolnak, lehet megfenyegetnek, lehet megakarnak ölni, tök mindegy. A lényeg,hogy vannak rossz akaróid, akik miatt rengeteg mindent veszíthetsz. Ha tegyük fel, van egy rakat pénzed, és éppen kirabolnak, de ott van egy szeretted is,és pisztolyt fognak a fejéhez, hogy add oda az összes pénzed, te egyből úgyis a pénzt fogod adni,mert jó ember vagy,és szereted azt a szerettedet, és nem akarod elveszíteni. Jól döntöttél. Rendben. /Amúgy, zárójelben megjegyzem,hogy lehet ez a posztom után, egy boszorkánynak fogtok nézni, akinek nincsenek érzései /valóbannincsenek/ és aki nem törődik másokkal,de nem baj/

Eszedbejut az, hogy minek csinálod ezt? Oké, hogy ha jó ember vagy, átlagban mindenki szeret, megbízik benned, satöbbi.. De meddig? Örökké senki nem marad melletted. Talán a férjed. De az is megfog halni, te is megfogsz halni. És tudod mi leszel? Egy név. Egy emlék. Vagy még talán az se. Ha szegény vagy, ha nincs lehetőséged, ha egy senki vagy, de jó ember, örökké az maradsz. Ha nem tudsz előre törni, ha nem tudsz lemondani dolgokról, amiket esetleg jelen pillanatban szeretsz, vagy ha nem tudsz érdekből bármit is megtenni, örökké ott leszel lent. Mikor hallottad azt, hogy valami kurvajó ember csúcsgazdag lett,és tökre boldog életet élt? Kíváncsi vagyok, mert én nem hallottam ilyenekről még. /Jézus, meg a satöbbit most ki lehet hagyni,mert most magunkról, normál emberekről beszélek/ Ha mindig ott van benned az a 'Jaj, én nem akarom megbántani' akkor sose leszel előrébb. Mindig hátra fognak húzni az érzéseid. És tudod miért mondják,hogy a szeretet, a szerelem gyengíti az embert? Pontosan ezért. Mert amikor szerelmes vagy, amikor szeretetet érzel valaki iránt, akkor már nem olyan éber, az ítélőképességed. Képes vagy lemondani olyan dolgokról, amik talán segíthetnék a karriered, az életed, csak azért mert te az a valaki mellett akarsz maradni, vagy mert nem akarod megbántani. Ha kapsz egy lehetőséget, például felvettek a Roxfordba, akkor ne habozz hogy el-e hagyd a párod, a családod, a bárkit, aki 'az utadba áll' /valószínű a családod támogatni fog de na,értitek/ hanem menj. Küzdj, és csináld meg. Semmit nem érsz el azzal, ha megbújsz, és visszahúzódó vagy, és nem mersz megszólalni, és jaj félsz az emberek véleményétől, és jaj, te nem akarsz másokat megbántani. Ki a faszt érdekel? Már boccs. De amikor téged megbántottak, érdekelte valakit is? Érdekelte azt a személyt, aki megbántott? Nem hiszem. Akkor te mit törődj mások érzéseivel? Igaziból, evvel csak arra akarok következtetni, hogy úgy gondolom, ha nem vívod ki magadnak a tiszteletet, azt hogy felnézzenek rád /bármilyen módon. Akár féljenek tőled, akár gyűlöljenek, a lényeg hogy rád figyeljenek/ akkor egy senki maradsz a lépcső alján. Mondom, lehet jó emberként, csalás nélkül, tiszta lelkiismerettel a csúcsra törni, de ez csak egy óriási szerencsének kellene lennie. Mert másképp nem megy. A mai világban nem megy. És a legszomorúbb, hogy a rengeteg tehetséges ember, akik vinnék valamire, ők a legszelídebbek, és nem merik megmutatni magukat. És így vesznek el. Biztosan hallottad már, de megkérdezem én is.

Tudod melyik a leggazdagabb hely a világon? Nem Dubai, meg ilyenek... Hanem... A temető. És tudod miért? Mert ott van minden megnem írott könyv, minden felnem énekelt dal, minden kinem tálalt találmány. Ott van minden, amit egyszer valaki nem mert megmutatni a világnak, mert gyáva volt, és úgy gondolta majd jön a csoda magától, és észreveszik.

Nem, szivem. Nem vesznek észre, ha nem teszel érte. 

És a másik kérdés. Miért legyél rossz? Egy, mert a jókkal mindig kibasznak. :D Ez valami törvény, vagy mi... :D Szóval, viccet félretéve, mért ne lehetnél? Kit érdekel, hogy az emberek hogyan fognak rád nézni majd a környezetedben? Hogyan fognak majd akkor rád nézni, amikor elérted az álmaidat, amikor rengeteg pénzed lett,és bármit megtehetsz. Aztán, elköltözöl, nevet változtatsz, és milliomosként éled tovább az életed.:D A legrosszabb esetben. De na, érted mit akarok mondani... Remélem. Nem buzdítalak gyilkosságra, meg ilyenekre. Egyszerűen csak, arra buzdítalak, hogyha megkell bántanod valakit, bánts. Majd kiheveri. Téged hányszor bántottak meg? Ha kell neked valami, ha valamiben a legjobb akarsz lenni, tegyél érte. Ha elkell hagynod embereket ezért, tedd. Pár év múlva, a luxusban dőzsölődve emlékezni se fogsz rájuk. Ja, köcsögen hangzik, de ez van. És nem, nem felejtettem el azt sem, hogy akkor 'hát így egyedül maradsz. Nem lesznek barátaid.' 'Érdek barátaid lesznek.' Ja, lehet... De kit érdekel. Az életemet nem másnak élem, hanem saját magamnak. Én akarom magam jól érezni abban amim van, és én akarok emelt fővel kiszállni az autómból, hogy igen, ezt mind én értem el. Egyedül. Ha meg beszélgetni akarsz valakivel, arra biztosan hogy lesz 1-1 barátod,mert olyan nincs, hogy senkid nincsen. Ha bulizni akarsz, arra az érdek barátok is tökéletesek. Mert kit érdekel ki mellett táncolsz a parketten? Vagy kivel iszogatsz? Ha pedig kapcsolatot akarsz, akkor csak azzal az egy emberrel legyél jó.. De csak miután elérted a céljaidat. Az álmaidat. Mert ha nem, úgyis közbe szól a kapcsoalt. És úgyis választás elé kerülsz. /Kivéve ha nem, akkor szerencsés vagy/ ja, tudom. Ha olyan pasid van aki mindenben támogat, az a legjobb. De ha nem olyan, akkor úgyis azt fogja mondani, hogy vagy a karrier, vagy ő. Te meg, mivel a szerelem elgyengített, persze hogy őt fogod választani. ;) Aztán, majd 8-12óra munka után hazamész, mosogatsz, főzöl, ha gyereked van azt neveled, és így letelik azaz egyetlen egy csodás életed, amiből bármit kihozhattál volna. Ha ezt akarod? Akkor rád ezek a sorok nem jellemzőek. Én azt is megértem, ha valaki evvel megelégszik. ha valaki ettől lesz boldog. De én nem. Én többet akarok. És elfogok érni mindent, szépen lassan...:)

Amúgy, végszóként megemlítem, hogy nem vagyok a belemig romlott ember, sőt, azt hiszem ha nem nézzük azt, hogy megmerek bárkit bántani, vagy elmerek bárkit hagyni, jó ember vagyok amúgy. Csak nem mindenkivel tudod... Hanem azzal,aki megérdemli, vagy akiről látom, hogy igen, ő tényleg nem tudna nekem ártani. De az ellenségeidet, mindig a barátok közt keresd.:) Jó éjszakát.

#1 Elmélkedés - A távkapcsolatról

2017.03.27. 23:35, Isabelle

Sziasztok drágaságok. Eljöttem nektek a négy nap közül, az elsőn, az első elmélkedős poszttal. Valójában nagyon nehéz csak úgy írni valamiről, és valami nagy ihletnek kell lennie ahhoz,hogy jöjjön a téma, és bőven tudjak róla beszélni. Amikor elkezdem ezt a bejegyzést, fogalmam sincs miről fog szólni, és nem tudom, jelenleg semmi elmélkedős dolog nem jut eszembe, mert le vagyok ragadva a Once Upon A Time sorozatnál, és körübelül csak az jár az eszembe, hogy 'Mi fog történni?' :D

Apropo, nem ide tartozik, de hallottátok már a Chainsmokers legújabb zenéjét? Nekem a Chainsmokers az egyik kedvenc zenekarom, sőt, talán az egyetlen, és elképesztő hogy mindig mennyire különböző, és különböző zenéket tudnak alkotni. Imádom. 

Nos. Fogalmam sincs, miről írjak, komolyan. Valamelyik nap, eszembe volt egy téma, de kiment a fejemből. Le kéne írnom ezentúl. Arra gondoltam, most hirtelen, hogy mi lenne ha a távkapcsolatról írnék. Nem, nem azt a 'jaj nem bírom már úgy hiányzik' részt, hanem hogy pontosan hogyan épül fel egy távkapcsolat, mik az előnyei, mik a hátrányai. Biztosan van köztetek olyan, akit érdekel, vagy aki már találkozott vele, vagy talán tervben van, de fél. Talán, ezzel egy kicsit tudok segíteni, mert most már mondhatni, egy ideje benne vagyok, és azt hiszem elég sok tapasztalatot szereztem ezen a téren.. Ja, szerintem erről fogok írni. Na, akkor kezdjük.

Nos, én a barátommal pontosan 1318 kilóméterre vagyunk egymástól. :) Valójában, mindenki aki először meghalja azt hogy 'távkapcsolat', egyből a rossz dolgok jutnak eszükbe. Kevesen gondolnak bele abba,hogy valójában ennek vannak bizony előnyei is. Egy távkapcsolat, bármilyen szemszögből is nézzük, nehéz. De csak akkor, ha valóban szereti egymást a két fél. Hogyha nem akkora nagy a szerelem, és nincs olyan mély érzelem a két fél között, akkor igaziból, teljesen mindegy hogy közel, vagy távol vannak egymástól, ígyse úgyse lesznek igazán boldogok. Pláne, ha távol vannak, talán /Bocsánat a kifejezésekér, de nyomósítani szeretném ezeket a dolgokat, úgyhogy na:D/ szarnak is egymásra. Ahhoz, hogy egy távkapcsolat működjön hosszútávon, három nagyon fontos dologra van szüksége a két félnek. Ha ezek közül bármelyik is hiányzik, már nem lesz az igazi. Nézzük sorba..

1. Bizalom. 

Bizony, gondolom ezzel nem mondtam újat, ez minden fajta kapcsolatban kellendő, és az összes létező kapcsolat, akár baráti, akár szerelmi, családi, mindegyik a bizalomra épül. Nos, nekünk, távkapcsolatosoknak az esetében ha ez nincs, akkor tényleg semmi nincs. Ha egy emberrel közel laktok egymáshoz, több időt tudtok együtt tölteni, így kialakulhat egyfajta bizalom az idő során. A távkapcsolatban viszont, az első perctől kezdve megkell lennie a bizalomnak. Ugyanis, sajnos bizonyítani nincs túl sok esélye senkinek. Maximum, ugyebár a mai korban, fényképekkel, /hozzáteszem, van hogy azok is csalnak/ helyzetmegosztás, telefonálás, stb. De azért,ez mégsem olyan, mint amikor egymás mellett vagytok, és látjátok hogy ki kivel, mit beszél, kivel van, milyen a baráti köre, satöbbi. Úgyhogy, ez az első dolog, aminek megkell lennie. Nekem nagyon nehezen ment a bizalom. Ez miatt, sokszor el is csesztem bevallom. De talán, mára már eljutottam egy olyan pontra, ennyi beszélgetés után, hogy azt mondom, igenis, megbízok benne. Nyugodtabban fekszem le aludni már, ha kint van a barátaival, vagy éppen autózik valamelyik  haverjával. Tudom, hogy bízhatok benne. :)

2. Kontakt.

Bizony. Ez is egy rettenetesen fontos dolog egy távkapcsolatban. Mégpedig az, hogy mindig kontaktban legyetek. És itt nincsenek túlzások, itt nincs az hogy 'túl sokszor írsz neki', 'túl sokat beszéltek', mert itt kell. És amíg a többi embernek, akik együtt laknak, akik találkoznak többször, megadatik a lehetőség, hogy a szerelem kimutatása ne csak szavakkal legyen bizonyítva, hanem tettekkel is, addig sajnos nektek csak a szavak maradnak. Ha kell, naponta tízszer mondjátok el egymásnak hogy 'Szeretlek', mert ezzel kialakítotok egy bizalmat. Nem a megcsalós bizalmat, hanem az érzelmi bizalmat. Mondjátok el mindig, hol vagytok, kivel vagytok, vagy éppen kivel beszéltek, szóval ne legyen az,hogy bármi is titkolózásnak tűnik,mert egy ilyen helyzetben az nagy vitákat tud szőni. Konkrétan, a mi 'napirendünk' úgy néz ki,hogy este /nálam/ hajnali egy óra után haza ér a munkából, lefürdik, eszik, felhív, és egész éjjel beszélünk. Telefonnal alszunk, reggel pedig aki kel előbb, nem kelti fel a másikat,hanem kinyomja a telefont. Miután a másik is felkelt, megreggelizünk, beszélünk a családdal egy-fél órát, majd ujból felhívjuk egymást, és egészen délutánig, amíg újból nem megy dolgozni, telefonon beszélünk, kamerázunk. Ha szabadnapos, akkor pedig reggeltől-estig beszélünk telefonon, utána kimegy egy kicsit a barátaival, ha haza ér, akkor ismét felhív, és ismét így alszunk. És tudjátok mi van? Nem unjuk egymást. Van hogy fél óráig néma csend van a telefonba, mert éppen elfoglaltak vagyunk, nem beszélünk olyan intenzíven, de akkor is tudjuk hogy ott vagyunk. És ez nagyon-nagyon fontos. Úgyhogy, ha távkapcsolatban vagytok, akkor sose gondoljátok azt hogy 'ez sok'... Mert nektek csak ez van. Ha valaki megszól, hogy túl sokat beszéltek, mondjátok meg neki,hogy próbáljon ő távkapcsolatban lenni, és szarjatok rá. Higyétek el, nem fogjátok unni egymást, hanem napról napra erősítitek a kapcsolatot. ;) 

3. Őszinteség.

Hm. Alap feltétel, minden kapcsolatban természetesen, de.. Hogy mondjam. Egy távkapcsolat során, minden érzelem felerősödik. Felerősödik a hiány, a szeretethiány, a kísértés, a sóvárgás, a vágyakozás. Minden felerősödik, persze nem egy tizenkét éves lánynál, de egy korombeli lánynál már biztosan, mert nők vagyunk, és szükségünk van lelki-testi kapcsolatra is. Ilyen esetben minden kísértést, és minden mást is sokkal erősebben érzünk. És nem, ez nem tabu. Ugyanez vonatkozik a másik félre is, mert ugyanazt amit ti éreztek, ugyanazt a hiányt érzi a másik fél is. És most a 'hiány' szót, érthetitek bárhogy. De én arra gondolok, hogy hiányzik az, hogy csak megfogd a kezét, hogy elmenj vele vacsorázni, hogy vele legyél. Ezért, mindig őszintének kell lenni. Ha tettél valamit, amit megbántál,vagy ha mondtál olyat,amit nem kellett volna, ne szégyelj bocsánatot kérni,mert ez is csak erősíteni fogja a kapcsolatotokat. Legyetek mindig őszinték egymáshoz, ugyanis egy kapcsolat hiába alapul a bizalmon, ha nincs őszinteség. Bármi történt a múltatokban, bármi történik a jelenetekben, mindig tudjatok egymás életéről, érzéseiről. Mert ez fontos. Ha ez nincs, akkor a bizalom is elszáll.:) 

Még sok mindent tudnék írni, sok pontot, hogy mire van szüksége az embernek egy ilyen kapcsolathoz, de azt hiszem ez a három, a legfőbb. Plusz, a tisztelet, de azt remélem nem kell bemutatnom. Ez a most már négy dolog mellett, az utolsó legfontosabb dolog, a kitartás,és az akarat. Adjon erőt az, hogy gondoljatok a pillanatra, amikor majd találkozni fogtok sok, kevés idő után, az nem számít. Csak a pillanat, az érzés. Megéri igaz? Megéri kivárni,megéri addig az,hogy hiányozzon. És valójában, talán ez az előnye egy távkapcsolatnak. Hogy amikor oda juttok,hogy együtt lehessetek, mindenkinél jobban fogjátok tudni becsülni az együtt töltött idő minden egyes pillanatát. Mert tudjátok, hogy amilyen nehezen jött, olyan gyorsan fog eltelni. Utána, ismét várni kell, és ez persze hogy szar. De megéri. Megéri harcolni azért, amit szeretünk, akit szeretünk, és várni. Mert soha, senki nem fog úgy hozzátok érni, vagy úgy megcsókolni, mint amennyire szeret titeket az a bizonyos személy! :) 

 

Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Nézz filmet facebook messengeren!!!! Klikk! Klikk!    *****    ONMYMIND \\ EGY ÁTLAGOS SRÁC BLOGOL MINDENRÕL AMI ESZÉBEJUT \\ ZENE, CIKKEK, KRITIKA? KATTINTS ÉS OLVASS MOST KEDVEDRE    *****    **********Rengeteg AKCIÓ! Vegyszermentes kozmetikmok és bio mosó és tisztítószerek, munkalehetõséggel! ***********    *****    OKTATÁS INGYENESEN az ASZTRO-suliban, Asztrológiai tanácsadás BECSÜLET KASSZÁS alapon! Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Hírek a folytatásról - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed -    *****    LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT * LORDE * ISMERD MEG TE IS * LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Nem értesz a CSS kódokhoz/nem tudod egyedül fenntartani oldalad/szeretnél egy társszerkesztõt? Írj nekem! - sakura-ec.gp    *****    ISMERD MEG A GYÖNYÖRÛ OSCAR-DÍJAS SZÍNÉSZNÕT, ALICIA VIKANDERT, AKI A 2018-AS TOMB RAIDER LARA COFTJÁT FOGJA ALAKÍTANI!    *****    "Céljuk fellelni az Egyesülés Pengéjének darabjait, és újra felemelni a Lidérckirályt."    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.