Csit Cset

Egy blogger van, Isabelle

Cserét nyugodtan lehet kérni!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CSS Codes

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
whats going on?
Archívum - 2017. március

#2 Elmélkedés - Hatalom?

2017.03.29. 00:30, Isabelle

A mai téma nagyon hirtelen jött, azt se tudtam hogy fogok-e írni ma, mert egyszerűen annyira nem volt témám.. Mint már említettem, elmerültem a Once Upon A Time című sorozatban, és a mai részt megnézve, elgondolkodtam valamin. Lehet,hogy ez a bejegyzés nagyon hosszú lesz, nem tudom kit fog érdekelni, és azt sem hogy mi lesz a kimenetele, mert őszintén szólva még nem fogalmazódott meg bennem pontosan mi az,amit át akarok adni. De elkezdem valahol, aztán meglátjuk mi lesz belőle. 

Szóval. Hatalom. Erről a szóról, a legtöbb embernek a pénz, a csillogás, a luxus, és az 'értékes' dolgok jutnak eszükbe. Ugyebár, ebben is van a jó, és van a rossz. Vannak azok az emberek, akik a hatalmat, jóságra 'költik', és vannak akik rosszra. A következő a kérdésem. Melyiknek éri meg lenni? Jónak? Vagy rossznak? 

Ez azért különös kérdés,mert erre természetesen egyből mindenkinek az lenne a válasza hogy 'hát jónak kell lenni' 'hát jó ember legyél' 'hát jól tegyél' satöbbi. De minek? Azaz.. Szóval, ássunk egy kicsit mélyebbre. 

A mai világban, sőt, alapból, a világban, mivel nem létezik mágia, nem létezik varázslat, nem létezik semmii lyen mesebeli dolog, a legfőbb hatalom a pénz. A pénz a minden. Ha nincs pénzed, lehetsz te akármilyen tehetséges, nem tudsz beiratkozni abba a zenész, vagy bármilyen egyetemre, mert ahhoz pénz kell. Lehetsz te bármilyen szép /Most a szerencsét ne nézzük/ nem lehetsz modell, mert ahhoz hogy ezen az úton elindulj elsősorban kell legyen egy portfóliódnak, ami nem kevés pénz. Lehetsz te bármennyire is szociális személy, ha nincs pénzed nem tudsz beülni egy kávéra valakivel, nem tudsz elmenni egy buliba. Ha nincs pénzed, egy semmi, egy senki vagy, és csakis szerencsével, vagy rengeteg munkával törhetsz előre. Úgyhogy, mondhatni, igen, a hatalom a pénz. Ha van pénzed, bárhova elmehetsz. Bárkit lefizethetsz, bármit megcsináltathatsz, bármit megvehetsz, bárki lehetsz. /Zárójelbe megjegyzem, hogy ezek a sorok legfőképp azoknak szólnak, akik nagyravágyóak. Akik elakarnak valamit érni az életbe,és nem elégszenek meg a családi élettel, a napi 8-12 óra munka utáni hazatéréssel, mosással, takarítással. Hanem többet akarnak. Mint én.../

Nézzük, mi történik, ha jó ember vagy. Ha azt tudod mondani magadról, hogy igen! nekem a szívem, a lelkem tiszta, és én mindig a legjobb döntéseket hozom ha másokról van szó. Nem hagyok szenvedni senkit, nem akarattal bántok meg bárkit is, és a rengeteg pénzt is amim van /tökmindegy hogy van-e/ jó célra fordítom. Vannak barátaim, van családom, szeretnek az emberek. Ha tegyük fel, mivel a jó embereknek általában vannak ellenségei,akik irigyek, azok a nyomodra törnek. Tökmindegy hogyan. Lehet kirabolnak, lehet megfenyegetnek, lehet megakarnak ölni, tök mindegy. A lényeg,hogy vannak rossz akaróid, akik miatt rengeteg mindent veszíthetsz. Ha tegyük fel, van egy rakat pénzed, és éppen kirabolnak, de ott van egy szeretted is,és pisztolyt fognak a fejéhez, hogy add oda az összes pénzed, te egyből úgyis a pénzt fogod adni,mert jó ember vagy,és szereted azt a szerettedet, és nem akarod elveszíteni. Jól döntöttél. Rendben. /Amúgy, zárójelben megjegyzem,hogy lehet ez a posztom után, egy boszorkánynak fogtok nézni, akinek nincsenek érzései /valóbannincsenek/ és aki nem törődik másokkal,de nem baj/

Eszedbejut az, hogy minek csinálod ezt? Oké, hogy ha jó ember vagy, átlagban mindenki szeret, megbízik benned, satöbbi.. De meddig? Örökké senki nem marad melletted. Talán a férjed. De az is megfog halni, te is megfogsz halni. És tudod mi leszel? Egy név. Egy emlék. Vagy még talán az se. Ha szegény vagy, ha nincs lehetőséged, ha egy senki vagy, de jó ember, örökké az maradsz. Ha nem tudsz előre törni, ha nem tudsz lemondani dolgokról, amiket esetleg jelen pillanatban szeretsz, vagy ha nem tudsz érdekből bármit is megtenni, örökké ott leszel lent. Mikor hallottad azt, hogy valami kurvajó ember csúcsgazdag lett,és tökre boldog életet élt? Kíváncsi vagyok, mert én nem hallottam ilyenekről még. /Jézus, meg a satöbbit most ki lehet hagyni,mert most magunkról, normál emberekről beszélek/ Ha mindig ott van benned az a 'Jaj, én nem akarom megbántani' akkor sose leszel előrébb. Mindig hátra fognak húzni az érzéseid. És tudod miért mondják,hogy a szeretet, a szerelem gyengíti az embert? Pontosan ezért. Mert amikor szerelmes vagy, amikor szeretetet érzel valaki iránt, akkor már nem olyan éber, az ítélőképességed. Képes vagy lemondani olyan dolgokról, amik talán segíthetnék a karriered, az életed, csak azért mert te az a valaki mellett akarsz maradni, vagy mert nem akarod megbántani. Ha kapsz egy lehetőséget, például felvettek a Roxfordba, akkor ne habozz hogy el-e hagyd a párod, a családod, a bárkit, aki 'az utadba áll' /valószínű a családod támogatni fog de na,értitek/ hanem menj. Küzdj, és csináld meg. Semmit nem érsz el azzal, ha megbújsz, és visszahúzódó vagy, és nem mersz megszólalni, és jaj félsz az emberek véleményétől, és jaj, te nem akarsz másokat megbántani. Ki a faszt érdekel? Már boccs. De amikor téged megbántottak, érdekelte valakit is? Érdekelte azt a személyt, aki megbántott? Nem hiszem. Akkor te mit törődj mások érzéseivel? Igaziból, evvel csak arra akarok következtetni, hogy úgy gondolom, ha nem vívod ki magadnak a tiszteletet, azt hogy felnézzenek rád /bármilyen módon. Akár féljenek tőled, akár gyűlöljenek, a lényeg hogy rád figyeljenek/ akkor egy senki maradsz a lépcső alján. Mondom, lehet jó emberként, csalás nélkül, tiszta lelkiismerettel a csúcsra törni, de ez csak egy óriási szerencsének kellene lennie. Mert másképp nem megy. A mai világban nem megy. És a legszomorúbb, hogy a rengeteg tehetséges ember, akik vinnék valamire, ők a legszelídebbek, és nem merik megmutatni magukat. És így vesznek el. Biztosan hallottad már, de megkérdezem én is.

Tudod melyik a leggazdagabb hely a világon? Nem Dubai, meg ilyenek... Hanem... A temető. És tudod miért? Mert ott van minden megnem írott könyv, minden felnem énekelt dal, minden kinem tálalt találmány. Ott van minden, amit egyszer valaki nem mert megmutatni a világnak, mert gyáva volt, és úgy gondolta majd jön a csoda magától, és észreveszik.

Nem, szivem. Nem vesznek észre, ha nem teszel érte. 

És a másik kérdés. Miért legyél rossz? Egy, mert a jókkal mindig kibasznak. :D Ez valami törvény, vagy mi... :D Szóval, viccet félretéve, mért ne lehetnél? Kit érdekel, hogy az emberek hogyan fognak rád nézni majd a környezetedben? Hogyan fognak majd akkor rád nézni, amikor elérted az álmaidat, amikor rengeteg pénzed lett,és bármit megtehetsz. Aztán, elköltözöl, nevet változtatsz, és milliomosként éled tovább az életed.:D A legrosszabb esetben. De na, érted mit akarok mondani... Remélem. Nem buzdítalak gyilkosságra, meg ilyenekre. Egyszerűen csak, arra buzdítalak, hogyha megkell bántanod valakit, bánts. Majd kiheveri. Téged hányszor bántottak meg? Ha kell neked valami, ha valamiben a legjobb akarsz lenni, tegyél érte. Ha elkell hagynod embereket ezért, tedd. Pár év múlva, a luxusban dőzsölődve emlékezni se fogsz rájuk. Ja, köcsögen hangzik, de ez van. És nem, nem felejtettem el azt sem, hogy akkor 'hát így egyedül maradsz. Nem lesznek barátaid.' 'Érdek barátaid lesznek.' Ja, lehet... De kit érdekel. Az életemet nem másnak élem, hanem saját magamnak. Én akarom magam jól érezni abban amim van, és én akarok emelt fővel kiszállni az autómból, hogy igen, ezt mind én értem el. Egyedül. Ha meg beszélgetni akarsz valakivel, arra biztosan hogy lesz 1-1 barátod,mert olyan nincs, hogy senkid nincsen. Ha bulizni akarsz, arra az érdek barátok is tökéletesek. Mert kit érdekel ki mellett táncolsz a parketten? Vagy kivel iszogatsz? Ha pedig kapcsolatot akarsz, akkor csak azzal az egy emberrel legyél jó.. De csak miután elérted a céljaidat. Az álmaidat. Mert ha nem, úgyis közbe szól a kapcsoalt. És úgyis választás elé kerülsz. /Kivéve ha nem, akkor szerencsés vagy/ ja, tudom. Ha olyan pasid van aki mindenben támogat, az a legjobb. De ha nem olyan, akkor úgyis azt fogja mondani, hogy vagy a karrier, vagy ő. Te meg, mivel a szerelem elgyengített, persze hogy őt fogod választani. ;) Aztán, majd 8-12óra munka után hazamész, mosogatsz, főzöl, ha gyereked van azt neveled, és így letelik azaz egyetlen egy csodás életed, amiből bármit kihozhattál volna. Ha ezt akarod? Akkor rád ezek a sorok nem jellemzőek. Én azt is megértem, ha valaki evvel megelégszik. ha valaki ettől lesz boldog. De én nem. Én többet akarok. És elfogok érni mindent, szépen lassan...:)

Amúgy, végszóként megemlítem, hogy nem vagyok a belemig romlott ember, sőt, azt hiszem ha nem nézzük azt, hogy megmerek bárkit bántani, vagy elmerek bárkit hagyni, jó ember vagyok amúgy. Csak nem mindenkivel tudod... Hanem azzal,aki megérdemli, vagy akiről látom, hogy igen, ő tényleg nem tudna nekem ártani. De az ellenségeidet, mindig a barátok közt keresd.:) Jó éjszakát.

#1 Elmélkedés - A távkapcsolatról

2017.03.27. 23:35, Isabelle

Sziasztok drágaságok. Eljöttem nektek a négy nap közül, az elsőn, az első elmélkedős poszttal. Valójában nagyon nehéz csak úgy írni valamiről, és valami nagy ihletnek kell lennie ahhoz,hogy jöjjön a téma, és bőven tudjak róla beszélni. Amikor elkezdem ezt a bejegyzést, fogalmam sincs miről fog szólni, és nem tudom, jelenleg semmi elmélkedős dolog nem jut eszembe, mert le vagyok ragadva a Once Upon A Time sorozatnál, és körübelül csak az jár az eszembe, hogy 'Mi fog történni?' :D

Apropo, nem ide tartozik, de hallottátok már a Chainsmokers legújabb zenéjét? Nekem a Chainsmokers az egyik kedvenc zenekarom, sőt, talán az egyetlen, és elképesztő hogy mindig mennyire különböző, és különböző zenéket tudnak alkotni. Imádom. 

Nos. Fogalmam sincs, miről írjak, komolyan. Valamelyik nap, eszembe volt egy téma, de kiment a fejemből. Le kéne írnom ezentúl. Arra gondoltam, most hirtelen, hogy mi lenne ha a távkapcsolatról írnék. Nem, nem azt a 'jaj nem bírom már úgy hiányzik' részt, hanem hogy pontosan hogyan épül fel egy távkapcsolat, mik az előnyei, mik a hátrányai. Biztosan van köztetek olyan, akit érdekel, vagy aki már találkozott vele, vagy talán tervben van, de fél. Talán, ezzel egy kicsit tudok segíteni, mert most már mondhatni, egy ideje benne vagyok, és azt hiszem elég sok tapasztalatot szereztem ezen a téren.. Ja, szerintem erről fogok írni. Na, akkor kezdjük.

Nos, én a barátommal pontosan 1318 kilóméterre vagyunk egymástól. :) Valójában, mindenki aki először meghalja azt hogy 'távkapcsolat', egyből a rossz dolgok jutnak eszükbe. Kevesen gondolnak bele abba,hogy valójában ennek vannak bizony előnyei is. Egy távkapcsolat, bármilyen szemszögből is nézzük, nehéz. De csak akkor, ha valóban szereti egymást a két fél. Hogyha nem akkora nagy a szerelem, és nincs olyan mély érzelem a két fél között, akkor igaziból, teljesen mindegy hogy közel, vagy távol vannak egymástól, ígyse úgyse lesznek igazán boldogok. Pláne, ha távol vannak, talán /Bocsánat a kifejezésekér, de nyomósítani szeretném ezeket a dolgokat, úgyhogy na:D/ szarnak is egymásra. Ahhoz, hogy egy távkapcsolat működjön hosszútávon, három nagyon fontos dologra van szüksége a két félnek. Ha ezek közül bármelyik is hiányzik, már nem lesz az igazi. Nézzük sorba..

1. Bizalom. 

Bizony, gondolom ezzel nem mondtam újat, ez minden fajta kapcsolatban kellendő, és az összes létező kapcsolat, akár baráti, akár szerelmi, családi, mindegyik a bizalomra épül. Nos, nekünk, távkapcsolatosoknak az esetében ha ez nincs, akkor tényleg semmi nincs. Ha egy emberrel közel laktok egymáshoz, több időt tudtok együtt tölteni, így kialakulhat egyfajta bizalom az idő során. A távkapcsolatban viszont, az első perctől kezdve megkell lennie a bizalomnak. Ugyanis, sajnos bizonyítani nincs túl sok esélye senkinek. Maximum, ugyebár a mai korban, fényképekkel, /hozzáteszem, van hogy azok is csalnak/ helyzetmegosztás, telefonálás, stb. De azért,ez mégsem olyan, mint amikor egymás mellett vagytok, és látjátok hogy ki kivel, mit beszél, kivel van, milyen a baráti köre, satöbbi. Úgyhogy, ez az első dolog, aminek megkell lennie. Nekem nagyon nehezen ment a bizalom. Ez miatt, sokszor el is csesztem bevallom. De talán, mára már eljutottam egy olyan pontra, ennyi beszélgetés után, hogy azt mondom, igenis, megbízok benne. Nyugodtabban fekszem le aludni már, ha kint van a barátaival, vagy éppen autózik valamelyik  haverjával. Tudom, hogy bízhatok benne. :)

2. Kontakt.

Bizony. Ez is egy rettenetesen fontos dolog egy távkapcsolatban. Mégpedig az, hogy mindig kontaktban legyetek. És itt nincsenek túlzások, itt nincs az hogy 'túl sokszor írsz neki', 'túl sokat beszéltek', mert itt kell. És amíg a többi embernek, akik együtt laknak, akik találkoznak többször, megadatik a lehetőség, hogy a szerelem kimutatása ne csak szavakkal legyen bizonyítva, hanem tettekkel is, addig sajnos nektek csak a szavak maradnak. Ha kell, naponta tízszer mondjátok el egymásnak hogy 'Szeretlek', mert ezzel kialakítotok egy bizalmat. Nem a megcsalós bizalmat, hanem az érzelmi bizalmat. Mondjátok el mindig, hol vagytok, kivel vagytok, vagy éppen kivel beszéltek, szóval ne legyen az,hogy bármi is titkolózásnak tűnik,mert egy ilyen helyzetben az nagy vitákat tud szőni. Konkrétan, a mi 'napirendünk' úgy néz ki,hogy este /nálam/ hajnali egy óra után haza ér a munkából, lefürdik, eszik, felhív, és egész éjjel beszélünk. Telefonnal alszunk, reggel pedig aki kel előbb, nem kelti fel a másikat,hanem kinyomja a telefont. Miután a másik is felkelt, megreggelizünk, beszélünk a családdal egy-fél órát, majd ujból felhívjuk egymást, és egészen délutánig, amíg újból nem megy dolgozni, telefonon beszélünk, kamerázunk. Ha szabadnapos, akkor pedig reggeltől-estig beszélünk telefonon, utána kimegy egy kicsit a barátaival, ha haza ér, akkor ismét felhív, és ismét így alszunk. És tudjátok mi van? Nem unjuk egymást. Van hogy fél óráig néma csend van a telefonba, mert éppen elfoglaltak vagyunk, nem beszélünk olyan intenzíven, de akkor is tudjuk hogy ott vagyunk. És ez nagyon-nagyon fontos. Úgyhogy, ha távkapcsolatban vagytok, akkor sose gondoljátok azt hogy 'ez sok'... Mert nektek csak ez van. Ha valaki megszól, hogy túl sokat beszéltek, mondjátok meg neki,hogy próbáljon ő távkapcsolatban lenni, és szarjatok rá. Higyétek el, nem fogjátok unni egymást, hanem napról napra erősítitek a kapcsolatot. ;) 

3. Őszinteség.

Hm. Alap feltétel, minden kapcsolatban természetesen, de.. Hogy mondjam. Egy távkapcsolat során, minden érzelem felerősödik. Felerősödik a hiány, a szeretethiány, a kísértés, a sóvárgás, a vágyakozás. Minden felerősödik, persze nem egy tizenkét éves lánynál, de egy korombeli lánynál már biztosan, mert nők vagyunk, és szükségünk van lelki-testi kapcsolatra is. Ilyen esetben minden kísértést, és minden mást is sokkal erősebben érzünk. És nem, ez nem tabu. Ugyanez vonatkozik a másik félre is, mert ugyanazt amit ti éreztek, ugyanazt a hiányt érzi a másik fél is. És most a 'hiány' szót, érthetitek bárhogy. De én arra gondolok, hogy hiányzik az, hogy csak megfogd a kezét, hogy elmenj vele vacsorázni, hogy vele legyél. Ezért, mindig őszintének kell lenni. Ha tettél valamit, amit megbántál,vagy ha mondtál olyat,amit nem kellett volna, ne szégyelj bocsánatot kérni,mert ez is csak erősíteni fogja a kapcsolatotokat. Legyetek mindig őszinték egymáshoz, ugyanis egy kapcsolat hiába alapul a bizalmon, ha nincs őszinteség. Bármi történt a múltatokban, bármi történik a jelenetekben, mindig tudjatok egymás életéről, érzéseiről. Mert ez fontos. Ha ez nincs, akkor a bizalom is elszáll.:) 

Még sok mindent tudnék írni, sok pontot, hogy mire van szüksége az embernek egy ilyen kapcsolathoz, de azt hiszem ez a három, a legfőbb. Plusz, a tisztelet, de azt remélem nem kell bemutatnom. Ez a most már négy dolog mellett, az utolsó legfontosabb dolog, a kitartás,és az akarat. Adjon erőt az, hogy gondoljatok a pillanatra, amikor majd találkozni fogtok sok, kevés idő után, az nem számít. Csak a pillanat, az érzés. Megéri igaz? Megéri kivárni,megéri addig az,hogy hiányozzon. És valójában, talán ez az előnye egy távkapcsolatnak. Hogy amikor oda juttok,hogy együtt lehessetek, mindenkinél jobban fogjátok tudni becsülni az együtt töltött idő minden egyes pillanatát. Mert tudjátok, hogy amilyen nehezen jött, olyan gyorsan fog eltelni. Utána, ismét várni kell, és ez persze hogy szar. De megéri. Megéri harcolni azért, amit szeretünk, akit szeretünk, és várni. Mert soha, senki nem fog úgy hozzátok érni, vagy úgy megcsókolni, mint amennyire szeret titeket az a bizonyos személy! :) 

Bővítések

2017.03.25. 00:10, Isabelle

Nos, elérkeztünk oda, hogy most már a tartalmi bővítésre is oda figyelek.. :D /Ideje volt Iza/ 

Úgyhogy, bővítettem egy 'kicsit' a tartalmat :3 Illetve, indítottam egy új szavazást. Az előző kérdés az volt, milyen postokat látnátok szívesebben. Összesen tíz szavazat érkezett, és a legtöbb szavazat, pontosabban négy, az elmélkedős postok kapta. Így, azt terveztem, hogy jövő hét hétfőtől, négy napon keresztül minden este jövök nektek egy elmélkedős posttal. :) 

A mostani kérdés, hogy szeretnétek-e ha lehetne design-t rendelni. Őszintén szólva, elég sokat fejlődtem már úgy érzem, hamarosan kész kódos referenciák is láthatóak lesznek az oldalon, így most arra tudtok szavazni, hogy szeretnétek-e, és ha igen, akkor hogyan. :) 

Feltöltöttem az eddigi összes elkészített fejlécemet az oldalamra, belinkelve a letöltő linkkel. PSD formátumban tudjátok őket letölteni, de tudtok nekem írni ha valamelyik tetszik,és nincs Photoshopotok, hogy mit szeretnétek ha változtatnék rajta, és megcsinálom :) Természetesen eddig minden ingyen, és bérmentve van. Egyetlen kérésem,hogy tüntessétek fel ezt az oldalamat forrásnak, vagy a lovely-ninadobrev.gportal.hu-t! :) És kérlek írjátok meg chatbe, vagy hozzászólásba bárhol, ha elvitettek bármit, mert azért kíváncsi vagyok *-* 

  ÉRDEKESSÉGEK > INGYEN ELVIHETŐ DOLGOK > PSD FEJLÉCEK

Illetve, megírtam a kreditlistámat is. Ez a dolog mostanában nagyon elterjedt lett, ami nagyon jó! Erre a listára felkerülnek azoknak az embereknek a neve, akik valamilyen úton-módon hozzájárultak az én weblap szerkesztői 'karrieremhez'. Tehát, ha például segítették a munkámat azzal, hogy készítettek letölthető textúrákat, felhasználható css kódokat, kód részleteket, kód leírásokat, mindent, ami egy weblaphoz szükséges. Beírtam egy személyt,akivel egyáltalán nem tartom már a kapcsolatot, a barátságunk megszakadt, de úgy érzem az  ő neve is szükséges a kredieléseim közé. :)) Nézzetek be mindenhova, mert tényleg megéri :*

  ÉRDEKESSÉGEK > KREDITELEK

Film ajánlók,kritikák

2017.03.24. 14:57, Isabelle

Nos, nos, nos. Az utóbbi időben megnéztem jó pár filmet. Esténként, ugyebár nem tudok aludni,ilyenkor sorozat-film nézéssel töltöm az időmet. Úgy gondoltam, hogy ebből a párból, összeszedem a legundorítóbbat, és a legjobbakat. Szóval, toplista sorrendbe fogom állítani, és ha van kedvetek nézzétek meg ti is őket. ;)

1. Coco Chanel

LINK A FILMHEZ 1. RÉSZ

LINK A FILMHEZ 2. RÉSZ

Erről nem szeretnék túl hosszan beszélni nektek, ugyanis Coco Chanelről és a filmről is már írtam egy teljesen külön bejegyzést, mert megérdemelte. Számomra rettentő pozitív hatása volt a filmnek, és nagyon motiváló. Tényleg megéri megnézni, és ne tévesszen meg benneteket az,hogy régi időben játszódik a filmnek a nagy része. Én személyszerint imádom a régi stílusú filmeket, imádom a ruhákat, és minden kiegészítőt, amiket az ilyen fajta filmekhez használnak. Plusz, amiért még szeretem nézni ezeket a filmeket, az az,hogy a nők annak idején igazi nők voltak. Volt tartásuk, büszkeségük, és szépen beszéltek. Úgy gondolom, azt hogy szépen, hogy ha valami olyan helyzetbe kerültek, ahol mondjuk megalázták őket, akkor is rohadt intelligensen tudtak válaszolni. Persze, ezek csak filmek, nem biztos hogy mindenki ilyen volt, de az amit a vászon ad, nekem nagyon tetszik. :) Coco idősebb karakterét Shirley MacLainez formálta meg, ami szerintem baromira jól sikerült, rettenetesen illett a személyiséghez a színésznő, illetve fiatalabb karakterét Barbora Bobulova játszotta. Ő is nagyon jó színésznő, nem hiába Oscar díjas, és jól állt neki is a szerep. :) Coco Chanel pedig, egy igazi példakép legalábbis számomra! Ja, és a film kettő részből áll. :) Érdemes mind a kettőt megnézni!

2. Kálvária 

LINK A FILMHEZ

Ezt a filmet, tényleg nagyon nagy unalmamban néztem meg, mert valószínüleg ha arról lenne szó, hogy összeülök valakikkel filmezni, biztosan nem választanám ki ezt a filmet. Mint már említettem /azt hiszem/ vallás családból származom, Isten hívő vagyok, és hiszek Jézusban is. Az, hogy Törökországban élek, nem azt jelenti hogy átvettem a Muszlim vallást /soha nem is szeretném/ de tiszteletbe tartom az itteni vallásokat,szokásokat természetesen. Ez a film egy pap utolsó hetét mutatja be. Nagyon megrázó, és mély hangulatú film. A színész, Brendan Gleeson, óriásit alakított. Tulajdonképpen, én nem vagyok oda az öregekért. Nekem rossz kapcsolatom volt a papámmal, és a mamámmal is. Nem tudom, amennyire lehet én kerülöm őket, és ritka az olyan, amelyikre azt mondom hogy cuki. Lehet valami hülye gyerekkori trauma, de ez van. Viszont, Brendan ebben a filmben tényleg megsiratott. Nagyon sírtam rajta, és nagyon elgondolkodtatott. Hogy mit tennél, ha tudnád, hogy egy hét van vissza az egész eddigi életedből. Nem egy szerelmes film, viszont drámai annál inkább. Mindenkinek ajánlom, aki szeret sírni a filmeken, és aki szeret elgondolkodni az élet nagy dolgain. Plusz, senkit ne tévesszen meg az, hogy a főszereplőnk egy pap. Nem szól a film szinte egyáltalán Istenről, vagy Jézusról. Csupán ennek a szegény, idős férfinek mutatja be a mindennapjait, és azt,hogy ő mint hívő, mennyire segítőkész az emberekkel, de olykor ugyanúgy, mint bármely más ember, eltudja veszíteni az eszét. 

3. Éberség

LINK A FILMHEZ

Ez a film nagyon érdekes. Majdnem az egész egy kórházban játszódik, nem lehetett sok költségvetés. A téma, mégis nagyon szürreális, és érdekes. Megeshet, hogy az ember éber állapotba kerül, természetesen. Sőt, az embereknek nagyon nagy százaléka szinte ébren alszik. Nagyon furcsa, felkavaró volt végig nézni ezt a filmet, nem szeretnék spoilerezni, de nem kell megijedni, semmi undorító, vagy horrorisztikus  nincs benne. Egy srác műtétjéről szól, és annak barátnőjéről, anyjáról. Sok mindent nem tudok erről a filmről mondani, mert akkor ahhoz spoilereznem kellene, de annyit elárulhatok hogy talán nem fog sokáig megmaradni az emlékezetetekbe, de tanulságos. Mégpedig, a legnagyobb tanulság, hogy sose bízz meg senkibe, még akkor se ha már régóta ismered. :) Még annyit muszáj megemlítenem, hogy Jessica Alba az egyik kedvenc színésznőm. Óriásit alakított itt is, és egyszerűen nem tudok betellni a látványával. /Hetero vagyok,de akkor is/ Elképesztően gyönyörű egy nő, női szemmel is nézve, és imádom a filmjeit!:) Ajánlott !

4. A nagy Gatsby

LINK A FILMHEZ

Na. Biztosan megvan mindenkinek az a Leonardo Dicaprio jelenet, amikor a poharát emeli, és a fészbúkot egy időben rengeteg mém árasztotta el ezzel a pillanatképpel, még pedig a "Ezt azokra akik....." felirattal. Nos, most jutottam el oda,hogy ezt a jelenetet ténylegesen megis nézzem, mert addig fogalmam sem volt hogy ez miből van. Ugyan, Leonardo az egyik kedvenc színészem, mindegyik filmjét láttam eddig, kivéve ezt, és az újat, azt a medvéset. /Arra valahogy nem vagyok kíváncsi, nekem olyan trónok harcás, és nem vagyok oda az ilyen filmekér, sorozatokér/ Szóval. A nagy GATSBY. IMÁDTAM! IMÁDTAM! ÉS IMÁDTAM! Nekem eddig top kettő kedvenc film listám volt, de ez is felkerül melléjük, /Ráadásul a második kedvencem szintén Leonardo-s, az Eredet/ mert egyszerűen fantasztikus. Én nem is értem, hogy Leonak eddig hol maradt az Oscar díja, mert elképesztően alakít minden egyes filmben. MINDEGYIKBEN. Imádom. Mint színészt, mint embert, /tök mindegy milyen botrányos/ és természetesen mint pasit. ahw. A Gatsbyben rettenetesen szexi, és és nem is tudom hogy milyen jelzőkkel tudnám illetni, karaktert alakított, és minden egyes pillanatban arra gondoltam hogy letépném róla azt a k**************** öltönyét MÁR. HÚ. Tényleg brutálisan jó volt, márcsak Leoér is megnézni. A film témája is nagyon tetszett nekem, a kis pókembertől is végre láttam valami mást is, és betudom titulálni már sima emberként is, nem csak egy piros ruhás világmegmentőként. De, azért nekem ő örökre Peter Parker marad. De, talán Leo is örökké Jack Dawson. (*.*) A film maga, egy szerelmi szálon fut, és nagyon furcsa,megrettentő, és a vége pedig brutálisan szomorú. Legalábbis számomra, viszont minden rosszban van valami jó, így itt is, egy nagyon csavaros véget adtak a történetnek. És hogy ki az a Gatsby? Senki sem tudja ;)

5. A légy

LINK A FILMHEZ

Oké. Most rohadt hülyének fogtok nézni. De megtudom magyarázni! :DDDD

Ez a film, pontosabban egy 1980-as film. Körübelül 4 éves lehettem, amikor leadták a tv-ben egyszer, és az unokatesómmal, a Krisszel, árgos szemekkel figyeltük. Pont addig, amíg anyáék benem jöttek a szobába, és elnem takarták a szemünket, majd kapcsolták ki a tvt. Na, ez bennem akkora nyomot hagyott, hogy pontosan 15 évig kerestem ezt a filmet (!!!!!!!) Igen. Mert anya nem emlékezett rá mi volt ez, engem pedig hajtott a kíváncsiság, hogy miért takarta el a szemem. 

Már minden értek, nincs több kérdésem. Talán, jobb lett volna ha kimarad ez a film az életemből, úgy végleg, dehát tipikusan olyan ember vagyok, aki szereti a saját bőrén tapasztalni a dolgokat. Úgyhogy, beléptem egy csoportba a fészbúkon, és elmondtam, hogy arra emlékszem, hogy a bácsin furcsa buborékok voltak, és a háztetőkön ugrált. Egyből mindenkinek beugrott, megkaptam a címet, és már néztem is. Sok mindent nem akarok hozzá fűzni, egyszerűen ahhoz képest hogy egy 80as évekbeli filmről beszélünk, elképesztően nagy taps a jelmeztervezőknek, és mindenkinek aki dolgozott a filmen, a főszereplőnek is, és tényleg, am blokk mindenkinek. Undorító. Majdnem hánytam tőle. Undorító. Még egyszer tutira nem tudnám végig nézni, még ha fizetnének sem érte, pedig aztán az én gusztus mércém nagyon sokáig felér, és nem undorodom meg könnyen bármitől. De ez,valami elképesztően undorítóra sikeredett ez a film. Szóval, csak erős idegzetűeknek ajánlom. Maga a film, egy cuki /az elején/ tudósról szól, aki gépeket, szerkezetek feltalálásával dolgozik, és feltalál egy teleportáló gépet. Megismer egy újságíró nőt, akivel egymásba szeretnek blablabla. A bibi, hogy amikor a teleportáló gépet kipróbálja, véletlen berepül egy légy is vele együtt. Ezáltal, a gép összezavarodik, és mivel nem tudja feldolgozni, hogy kettő darab gén, dns található a gépben, egyesíti őket. :))))))))))))))))))))))))))))))) A többit rátok bízom :)))))))))))))))))))))))

 

Rózsaszín?

2017.03.24. 13:10, Isabelle
Címkék: újdesign
http://kepkezelo.com/images/t4xjfwx9263tk23gh9qd.png

Na, most előre látom a nevető fejeket, amint egy nyctophiliás lány rózsaszín designt rakott a blogjára. :D Meg tudom magyarázni ! :DDD 

Az egész történet ott kezdődött,hogy eljött a jó idő.. Oké, a rózsaszín nem egy jóidős szín, de nekem akkor is tavasziasabb, vagy jobb idős mint a fekete. /Gyerünk Aliz, úgyis tudsz magyarázni!/ Úgyhogy, nekiálltam egy designnak, és fogalmam sem volt hogy mi fog kisülni belőle, de ez lett... Hát, nem vagyok száz százalékban megelégedve vele, úgyhogy nem tudom meddig lesz fent. Majd meglátjuk.. De az is lehet,hogy jövő héten beállítok valami sárgás-zölddel. Ilyen vagyok ..

De amúgy tényleg, egyre jobban érzem magam most már. Úgy érzem,az életem jó felé halad, jó irányba, és próbálom egyre jobban kiküszöbölni a negatív embereket az életemből,mert nincs rájuk szükségem. Ha ez egy barát elvesztését jelenti, akkor ez van. *Vállat von* Lehet hogy köcsög vagyok, de minek halgassam én mások egésznapi panaszkodását, amikor boldog is lehetek. És igen, eldöntöttem hogy az leszek. Nem tudom meddig fog tartani, de most ma még biztos. A holnap titok. És úgy érzem, hogyha negatív, panaszkodós emberekkel veszem magam körül, az kihat rám is, és én is folyton ugyanazt fogom csinálni. És mindig csak a negatív, a negatív, és áhh. Utálom már. Szóval, már kiszórtam az életemből egy pár embert :3 És sokkal jobban vagyok. Nekik meg nem hiszem hogy hiányoznék, szóval ... Minden oké :D 

Na,csak ennyit akartam mondani. A kritikákat ne haragudjatok, sietek velük, de vannak design rendeléseim, és mivel még eléggé lassú vagyok, mert még új vagyok a témában, egy egész napom vagy másfél napom rámegy egy designra.:D Szóval,ne haaragudjatok, de mindenkiét megfogom írni ha ezen a héten már nem is, jövő hét elején biztos! 

Sok sok puszi <3

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Nézz filmet facebook messengeren!!!! Klikk! Klikk!    *****    ONMYMIND \\ EGY ÁTLAGOS SRÁC BLOGOL MINDENRÕL AMI ESZÉBEJUT \\ ZENE, CIKKEK, KRITIKA? KATTINTS ÉS OLVASS MOST KEDVEDRE    *****    **********Rengeteg AKCIÓ! Vegyszermentes kozmetikmok és bio mosó és tisztítószerek, munkalehetõséggel! ***********    *****    OKTATÁS INGYENESEN az ASZTRO-suliban, Asztrológiai tanácsadás BECSÜLET KASSZÁS alapon! Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Hírek a folytatásról - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed -    *****    LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT * LORDE * ISMERD MEG TE IS * LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Nem értesz a CSS kódokhoz/nem tudod egyedül fenntartani oldalad/szeretnél egy társszerkesztõt? Írj nekem! - sakura-ec.gp    *****    ISMERD MEG A GYÖNYÖRÛ OSCAR-DÍJAS SZÍNÉSZNÕT, ALICIA VIKANDERT, AKI A 2018-AS TOMB RAIDER LARA COFTJÁT FOGJA ALAKÍTANI!    *****    "Céljuk fellelni az Egyesülés Pengéjének darabjait, és újra felemelni a Lidérckirályt."    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.